Vijesti

18.05.2021.
U Kantonu Sarajevo i dalje opada broj pozitivnih na koronavirus
U protekloj sedmici 97 oboljelih od koronavirusa
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 18. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7238 potvrđenih slučajeva.
18.05.2021.
OBEZBIJEĐENA MOBILNA PODRŠKA ZA PROCES VAKCINACIJE U ZETRI
Općina nastavlja podršku masovnoj vakcinaciji stanovništva
Vršilac dužnosti generalne direktorice JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Amela Kečo zajedno sa saradnicima posjetila je danas Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.
17.05.2021.
Rukovodstvo Općinskog vijeća ugostilo rukometne reprezentativke
Predstavnici najuspješnijeg ženskog rukometnog kluba u BiH „RK HADŽIĆI – INTERLOGISTIC“ i tri uspješne rukometne reprezentativke Lana Lončar, Lea Bošnjak i Dejana Kulić posjetili su danas i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đozu.
17.05.2021.
Općina Centar donirala 10.000 maraka Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa direktorom Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samirom Suljagićem protokol o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM.
17.05.2021.
Javni poziv za sufinansiranje projekata povećanja energetske efikasnosti u objektima kolektivnog stanovanja
Općina Centar je putem općinske Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, objavila javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja na području općine Centar za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energijske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja.
15.05.2021.
OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA ODREDA
Otkriveno spomen obilježje „Lasta“
U organizaciji Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ danas je obilježena 29. godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.
14.05.2021.
Općina Centar će za 540 prvačića obezbijediti udžbenike, školski pribor i ruksake
Upis u prvi razred redovne osnovne škole obavlja se u aprilu i u izuzetnim slučajevima u augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.
14.05.2021.
Za nabavku logopedskih aparata i pomagala u OŠ „Hasan Kikić“ Općina Centar izdvojila 6.000 KM
Općina Centar Sarajevo nastavlja izdvajati finansijska sredstva za poboljšanje uslove rada i boravka učenika i nastavnog osoblja u obrazovnim institucijama.
13.05.2021.
Predsjedavajući Đozo i vijećnik Ademović štićenicima Doma na Bjelavama čestitali Bajram i uručili skromne poklone
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa vijećnikom i predsjedavajućim Gradskog vijeća Sarajeva Jasminom Ademovićem, posjetio je danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama.
13.05.2021.
Dodijeljena novčana pomoć za 20 šehidskih porodica povodom Ramazanskog bajrama
Povodom Ramazanskog bajrama Općina Centar Sarajevo je izdvojila sredstva i uručila skromne novčane donacije za 20 šehidskih porodica.
13.05.2021.
Bajramska čestitka načelnika Mandića
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio čestitku muslimanskim vjernicima povodom Ramazanskog bajrama.
12.05.2021.
Općinsko vijeće Centar čestitalo svim muslimanskim vjernicima Ramazanski bajram
Povodom Ramazanskog bajrama predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem u ime vijećnica i vijećnika, uputio je svim muslimanima Bosne i Hercegovine, te reisu-u-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću čestitku za Ramazanski bajram.
12.05.2021.
Radno vrijeme Općine Centar u četvrtak i petak do 16 sati
Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, obavještavamo sve korisnike usluga da će radno vrijeme Matičnog ureda Općine Centar biti skraćeno.
12.05.2021.
Potpisan Memorandum između Općine Centar i Opće bolnice
Novorođenčad će biti upisana u matične knjige prije izlaska iz bolnice
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ i Srđan Mandić, načelnik sarajevske Općine Centar danas su potpisali Memorandum o saradnji dvije institucije vezano za pilot projekat prijave novorođenčadi „eNovorođenčad“.
12.05.2021.
Općina Centar finansijski podržala Porodično savjetovalište KS
Općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je protokol o dodjeli sredstava u iznosu od 5.000 KM Kantonalnoj javnoj ustanovi „Porodično savjetovalište“.
12.05.2021.
Načelnik Mandić uputio čestitku medicinskim sestrama
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić čestitao je medicinskim sestrama u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, Svjetski dan medicinskih sestara ističući da su one, kao i medicinski tehničari, dali nemjerljiv doprinos u obuzdavanju koronavirusa.
12.05.2021.
Općinsko vijeće čestitalo Dan medicinskih sestara
Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem u ime svih vijećnica i vijećnika čestitao je Međunarodni dan medicinskih sestara, uz poruku da su one, kao i medicinski tehničari, heroji kojima se ponosi Bosna i Hercegovina.
11.05.2021.
Sutra potpisivanje Memoranduma
Prijava novorođenčeta elektronskim putem
Koordinator za reformu javne uprave u BiH doc.dr. Dragan Ćuzulan, direktor Opće bolnice Sarajevo prof.dr. Ismet Gavrankapetanović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić sutra (12.05.2021.) će u prostorijama Opće bolnice u Sarajevu potpisati Memorandum o saradnji i iskazivanju podrške pilot projektu unapređenja procesa prijave novorođenog djeteta-eNovorođenče.
11.05.2021.
Načelnik Mandić ugostio predstavnike Saveza općina i gradova FBiH
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je predstavnike Saveza općina i gradova FBiH.
11.05.2021.
U protekloj sedmici 129 oboljelih od koronavirusa
U Kantonu Sarajevo se i dalje opada broj pozitivnih na koronavirus.