IZDVOJENO 5.000 MARAKA

Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH

Danas su u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić i generalni sekretar Atletskog saveza Bosne i Hercegovine Mehmed Lokmić potpisali ugovor na osnovu kojeg se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvajaju sredstva u iznosu od 5.000 maraka.

Općina Centar obezbijedila je finansijska sredstva Atletskom savezu Bosne i Hercegovine za podršku u radu i realizaciji sportskih projekata u skladu sa dostavljenim zahtjevom i procjenom potrebnih sredstava.

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Također, ova lokalna zajednica pomaže amaterski sport, ali izdvaja i značajna sredstva za saveze kao i za klubove.

Generalni sekretar Lokmić iskreno se zahvalio Općini Centar na podršci i izdvojenim sredstvima.

-Želim ovom prilikom da se zahvalim Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću na podršci i ukazanom povjerenju Atletskom savezu BiH. U toku su pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj u mjesecu junu, te nam samim tim ova finansijska sredstva izrazito znače, rekao je Lokmić.

Izdvajanje novčanih sredstava iz budžeta Općine Centar nastavak je dugogodišnje prakse pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kuluru i sport, Lejla Dizdarević.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti