OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA

Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Drugog dana obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije koju su činili predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar te boračkih udruženja, danas su obišli nekoliko lokacija gdje su položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom protekle agresije na naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu.

Delegacije su prvo položile cvijeće ispred spomen-obilježja „Mala kula“ na Grdonju, na mezarju „Humka“, te ispred spomen-obilježja „Blekin potok“ u Aleji breza. Delegacije su također obišle i odale dužnu počast stradalim logorašima Nahoreva i Jagomira polaganjem cvijeća ispred spomen-ploče postavljene na objektu Psihijatrijske bolnice Jagomir, koja je tokom proteklog rata služila kao logor, te ispred spomen-obilježja „Oaza mira“ kod Pionirske doline. Također je položeno cvijeće ispred spomen-obilježja podignutog u čast pripadnicima Armije RBiH koji su mučki ubijeni na lokalitetu Skakavca, te ispred spomen-obilježja na Šipu. Cvijeće je također položeno ispred spomen-obilježja na gradskom groblju Lav, na šehidskom mezarju pomoćnog stadiona na Koševu, te na katoličkom i pravoslavnom groblju  „Sveti Josip“ i „Sveti Marko“. Također je položeno cvijeće ispred spomen-ploče šehidima i poginulim borcima Odreda Zagreb, te poginulim pripadnicima Druge policijske uprave – Policijske stanice Centar nekadašnje Stanice javne bezbjednosti Centar Sarajevo. Na kraju programa obilježavanja delegacije su obišle most Suade i Olge na Vrbanji, spomen-park Vraca, te Aleju veterana na gradskom groblju Vlakovo. 

U delegaciji Općine Centar bili su vijećnici Samir Fazlić, Velija Katica, Mehmed Muharemović, Đenan Muminović, te predstavnici Komisije za boračka pitanja Općine Centar kao i predstavnici boračkih organizacija sa Centra. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti