Vijesti

07.03.2022.
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo
Općinsko vijeće Centar je, na inicijativu vijećnika Dženana Muminovića, u ovogodišnjem Budžetu izdvojilo 200.000 KM za rad omladinskog pogona i drugih selekcija Fudbalskog kluba „Sarajevo“.
07.03.2022.
POVODOM 8. MARTA
Uposlenice Općine Centar prikupile i donirale sredstva za žene u „Sigurnoj kući“
Uposlenice Općine Centar povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, organizovale su akciju u okviru koje su prikupile novčana sredstva.
07.03.2022.
Održano općinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola
U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.
05.03.2022.
Program održan u kinu Meeting point
„Noć arhitekture“ posvećena Barceloni i Sarajevu
Tradicionalna manifestacija „Dani arhitekture“ nastavljena je sinoć u kinu Meeting point posebnim programom nazvanim „Noć arhitekture“.
04.03.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 60 HILJADA KM
Rekonstrukcija vrtića „Makovi“ u završnoj fazi
Načelnik Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Belmom Kapo, Alenom Girtom i Samirom Fazlićem posjetio je vrtić „Makovi“ gdje su u toku radovi na rekonstrukciji objekta.
04.03.2022.
Objavljena konačna lista dobitnika općinske stipendije
Nakon što su obrađene sve prijave kandidata utvrđena je konačna lista dobitnika stipendija Općine Centar.
04.03.2022.
Besplatne škole sporta za djecu sa područja općine Centar
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ nastavlja sa projektom „365 sport plus“ i u 2022. godini sa ciljem da omogući učenicima osnovnih škola besplatno bavljenje sportom.
03.03.2022.
OTVORENA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA OSNOVACA
Načelnik Mandić uručio nagrade najboljim
Općina Centar i JU „Centar kulture i mladih“ organizovali su likovnu radionicu za učenike osnovnih škola i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
03.03.2022.
Nakon požara na porodičnoj kući na Soukbunaru, predsjedavajući Đozo posjetio porodicu Pehilj i ponudio pomoć
Porodica Mustafe Pehilja, stanovnika Soukbunara, prije nekoliko dana ostala je bez krova nad glavom. Kuća u kojoj su živjeli uništena je u požaru i sada je egzistencija ove porodice, koja je u proteklom ratu dala nekoliko boraca Armije RBiH i jednog šehida, dovedena u pitanje.
03.03.2022.
Javni poziv za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje i jednokratnu novčanu pomoć porodiljama
Stalni javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje i za jednokratnu novčanu pomoć porodiljama je objavljen na web stranici Općine Centar, a moguće mu je pristupiti putem sljedećeg linka: https://www.centar.ba/stranica/stalni-javni-pozivi.
02.03.2022.
NAČELNIK MANDIĆ UGOSTIO DIREKTORA GIMNAZIJE OBALA
Općina će pomoći sanaciju parketa u školi
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je direktora Gimnazije Obala Benjamina Hedžića. Na sastanku je razgovarano o problemima u ovoj srednjoj školi, a direktor Hedžić je kao najveći istakao parkete u prostorijama.
02.03.2022.
GRAĐANI NAKON JAVNIH KONSULTACIJA SAGLASNI
Nema gradnje na „Hastahani“
U periodu od 26. januara do 18. februara ove godine građani općine Centar, Sarajeva, kao i drugi zainteresovani su posredstvom platforme centar.urbanlab.ba imali priliku učestvovati u anketi i izraziti svoj stav o budućim sadržajima i funkcijama na prostoru „Hastahane“.
02.03.2022.
U Centru za zdravo starenje obilježen Dan nezavisnosti BiH
Danas je u prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
01.03.2022.
Obilježen 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Povodom Dana nezavisnosti BiH, u utorak, 1. marta 2022. godine, predstavnici svih nivoa vlasti, boračkih udruženja i udruženja građana položili su cvijeće na šehidsko mezarje Kovači i spomen-obilježja čime su odali počast svim šehidima i poginulim braniteljima.
01.03.2022.
Čestitka načelnika Mandića povodom Dana nezavisnosti
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uputio je građanima BiH čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
01.03.2022.
Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite
Održana smotra jedinica zaštite i spašavanja
Ispred sarajevske Zetre danas je održana smotra jedinica zaštite i spašavanja. Smotra je upriličena povodom 1. marta - Međunarodnog dana civilne zaštite, ali i Dana nezavisnosti BiH.
01.03.2022.
TIM PRAVNOG FAKULTETA UNSA OSVOJIO TAKMIČENJE IZ MEDIJSKOG PRAVA
Načelnik Mandić nagradio pobjednike
Na desetom takmičenju iz medijskog prava za južnu i istočnu Evropu tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je uspio po prvi put u historiji osvojiti ovo takmičenje.
01.03.2022.
Rukovodstvo Općinskog vijeća čestitalo Dan nezavisnosti BiH
Predsjedavajući Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, u ime rukovodstva i Općinskog vijeća Centar građanima BiH u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, upućuju srdačne čestitke.
28.02.2022.
POVODOM DANA NEZAVISNOSTI BIH
Likovni radovi učenika krase izloge u općini Centar
Općina Centar Sarajevo je u saradnji sa JU „Centar kulture i mladih“ i osnovnim školama iz Centra povodom 30 godina od proglašenja nezavisnosti BiH inicirala izradu likovnih radova na temu „Dan nezavisnosti“.
28.02.2022.
JAČANJE KAPACITETA DVD „BJELAVE“
Načelnik Mandić uručio komandiru Vrancu vrijednu opremu
U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva ''Bjelave'' načelnik Općine Centar Srđan Mandić je komandiru ovog vatrogasnog društva Sulejmanu Vrancu uručio 11 kondenzacionih isušivača prostora. Vrijednost donirane opreme iznosi 19.300 maraka.