„KOŠARKAŠKI KLUB BBY“

Načelniku Mandiću uručena zahvalnica

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je danas predstavnike Udruženja „Košarkaški klub BBY“ (Bosnian Basketball Youth), koje je predvodio Admir Sakoč, direktor kluba.

Naime, Udruženje „Košarkaški klub BBY“ je uz finansijsku podršku Općine Centar u periodu od 24. do 27. novembra 2023. godine organiziralo Međunarodni košarkaški turnir povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Turnir je bio namijenjen košarkašima uzrasta do 15 godina starosti, a okupio je velike evropske timove.

Također, Košarkaški klub BBY je uz finansijsku podršku Evropske unije i Općine Centar realiziralo projekat Minibasket liga i radionice Općine Centar. Projekat je proveo Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

Za dosadašnju podršku koju je Općina Centar pružila realizaciji projekata ovog kluba općinskom načelniku Srđanu Mandiću su uručene zahvalnice i dres kluba sa logom Općine Centar.  

-Općina Centar je podrškom realizaciji ovih projekta još jednom pokazala privrženost mladim ljudima i projektima koji afirmišu pozitivne vrijednosti za mlade ljude. Hvala vam na sveukupnoj podršci koju pružate aktivnostima koje provodimo, izjavio je trener košarkaškog kluba BBY Sakoč Admir.

Načelnik Mandić je naglasio da Opština Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za razvoj sporta, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Također, ova lokalna zajednica pomaže amaterski sport, ali izdvaja i značajna sredstva za saveze kao i za klubove.

-Sretni smo što smo mogli finansijski pomoći organizaciju Međunarodnog košarkaškog turnira povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Moja želja je vidjeti prepuna košarkaška igrališta, jer košarka je tradicija ovog grada. Radujem se realizaciji zajedničkih projekata i u budućem periodu, a sve u cilju popularizacije košarke, afirmacije sporta i sportskog načina života, poručio je Mandić.