UNAPRIJEDITI SARADNJU SUSJEDNIH OPĆINA

Sastanak načelnika Mandića i Čengića

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicama posjetio je Općinu Stari Grad gdje ih je ugostio prvi čovjek ove lokalne zajednice Irfan Čengić.

Na prvom zvaničnom radnom sastanku razgovarano je o saradnji susjednih gradskih općina Centar i Stari Grad u oblastima od interesa za građane pomenutih lokalnih sredina.

Dogovoreno je jačanje saradnje na poljima koja su od vitalnog značaja za funkcionisanje općina i zadovoljenje potreba građana, uz fokus na planirane zajedničke projekte.

Načelnik Mandić iskoristio je priliku da Čengiću čestita imenovanje na funkciju načelnika Općine Stari Grad i poželi uspjeh u radu. 

-Vjerujem da će današnja posjeta biti samo početak uspješne saradnje. Moramo biti oslonjeni jedni na druge i jedni drugima pomoći i biti podrška, kazao je Mandić.

Načelnik Čengić je predstavio načelniku Mandiću dosadašnje aktivnosti i planirane projekte na području općine Stari Grad.

Izrazio je mogućnost buduće saradnje ove dvije općine, čije su smjernice definisane tokom sastanka.

Načelnik Čengić je prezentovao ideju o obnovi fasade Doma oružanih snaga BiH, te da se ispred objekta i u ulici Gimazijska uspostavi uređeni trg sa fontanom umjesto postojećeg parkinga. Mandić je istakao zadovoljstvom tom idejom te da će planirati učešće u tom projektu.

Jedan od dogovora odnosi se na zajedničko uređenje Trga Oslobođenja Alije Izetbegovića odnosno ulice Muhameda Kantardžića, koji se nalazi na granici između Općine Stari Grad i Općine Centar. Načelnik Mandić je istakao da je ovaj projekat planiran za 2024. te da se na ovaj način, obje općine žele doprinijeti estetskom i funkcionalnom unapređenju ovog važnog prostora.

Načelnici su izrazili optimizam i nadu da je ovo tek početak dugotrajne saradnje i prijateljstva između Općine Centar i Općine Stari Grad.