OPĆINA SNAŽNO PODRŽAVA BORAČKU POPULACIJU

Održana skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar

Sinoć je u velikoj sali Općine Centar održana redovna skupština Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar na kojoj su u ime ove lokalne zajednice prisustvovali načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković.

Na održanoj skupštini, koju je vodila Suada Pašić, predsjednica Skupštine Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar usvojeni su izvještaji za proteklu godinu, te je usvojen plan rada i aktivnosti za 2024. godinu. 

Predsjednik Udruženja Nedžad Škrijelj izvijestio je članove skupštine o realiziranim aktivnostima, kao i rezultatu zajedničkog rada gdje je na osnovu zahtjeva Koordinacije boračkih udruženja Općine Centar Sarajevo i Komisije za boračka pitanja, a uz stručnu podršku Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, kreirana Odluka o proglašenju boračkih udruženja od posebnog interesa i društvenog značaja za Općinu Centar. Na prijedlog načelnika Mandića na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća jednoglasno je usvojena ova odluka.

-Jako je važno naglasiti da je Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem u potpunosti ispoštovala sve naše zahtjeve na čemu smo neizmjerno zahvalni. Vjerujemo da će ovako dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu, poručio je Škrijelj. 

Na skupštini su također uručene i zahvalnice istaknutim pojedincima i organizacijama za nesebičnu podršku u radu, razvoju i jačanju Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar Sarajevo.

Među dobitnicima su i načelnik Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković.

-Najvažnije je da ste vi jedinstveni  jer onda vam niko ništa ne može. Zauzeli ste jedinstven stav, i ovo je vaša pobjeda. Želim da ovo što smo mi uradili u Centru bude primjer drugim opštinama, ali i višim niovima vlasti da se što prije i na najbolji način poboljša status naših boraca. Takmičimo se u dobru, a sve zarad što boljeg rezultata i boljeg kvaliteta života naših boraca. Opština Centar je tu da vam bude vjetar u leđa, da vas podržava, jer vi ste već našu podršku opravdali braneći ovu zemlju i sve nas. Podrška ove lokalne zajednice boračkoj populaciji je neupitna, poručio je Mandić.

 Jučerašnjoj skupštini su kao gosti također prisustvovali i predstavnici ostalih boračkih udruženja sa Centra.