Vijesti

30.03.2022.
U aprilu počinje Liga u fudbalu osnovaca sa Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ u aprilu započinje novo takmičenje Liga u fudbalu učenika osnovnih škola sa područja općine Centar.
30.03.2022.
Sastanak načelnika Mandića sa predstavnicima Savjeta MZ „Džidžikovac-Koševo I“
U prostorijama Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ općinski načelnik Srđan Mandić prisustvovao je sjednici novoformiranog Savjeta ove mjesne zajednice koji je vodila predsjednica Savjeta Maja Anzulović.
29.03.2022.
Načelnik Općine Centar posjetio JU „Fond Memorijala KS“
Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić, posjetio je JU „Fond memorijala KS“ te je ovom prilikom sa direktorom Ahmedom Kulanićem potpisao protokole o saradnji i podršci projektnim aktivnostima Fonda.
29.03.2022.
Tokom protekle godine sanirano preko 10 kilometara lokalnih saobraćajnica u Centru
Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture.
29.03.2022.
Predsjedavajući Đozo i vijećnik Porić posjetili Gazi Husrev-begovu medresu
Za sve muslimane svijeta sveti mjesec Ramazan počinje u petak 1. aprila, dok je u subotu prvi dan posta.
29.03.2022.
IZDVOJENO 25.000 KM
Općina Centar nastavlja podršku organizaciji Sarajevo Film Festivala
Cijeneći značaj Sarajevo Film Festivala, zasigurno jednog od najvećih kulturnih projekata u glavnom gradu naše zemlje, a koji se najvećim dijelom priprema i realizira na području centralne gradske općine, danas je u Općini Centar organizirano potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 25.000 maraka Udruženju „Obala Art Centar“.
28.03.2022.
Obilježena godišnjica smaknuća 55 Sarajlija
Kod spomen-obilježja ispred Filozofskog fakulteta podignutog u čast 55 ilegalaca Sarajeva koje je po naredbi zločinca Vjekoslava Maksa Luburića ustaški prijeki sud osudio na vješanje, danas je polaganjem cvijeća i odavanjem dužne počasti obilježena godišnjica stradanja naših sugrađana koji su ubijeni pred sami kraj Drugog svjetskog rata 28. marta 1945. godine.
28.03.2022.
Načelnik Općine Centar posjetio Medžlis Islamske zajednice Sarajevo
U ponedjeljak, 28. marta 2022. godine načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio je Medžlis Islamske zajednice Sarajevo. Sastanku su prisustvovali glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, predsjednik Izvršnog odbora Jusuf Zahiragić i rukovodilac Administrativno-pravne službe Muhamed Memić.
28.03.2022.
Poziv učenicima i studentima za potpisivanje ugovora za stipendije
Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport poziva učenike i studente, dobitnike općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ na potpisivanje ugovora za stipendije ukoliko to do sada nisu učinili.
25.03.2022.
Osnovnoj školi na Šipu donirane knjige u vrijednosti 5.000 KM
Načelnik Općine Centar zajedno sa vijećnikom Samirom Fazlićem i pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević posjetio je Osnovnu školu na Šipu.
25.03.2022.
Općina Centar dodijelila šest stanova pod zakup porodicama sa područja ove lokalne zajednice
Nakon što je Općina Centar Sarajevo 5. januara 2022. godine raspisala Javni poziv zainteresiranim fizičkim licima sa prebivalištem na teritoriju općine Centar Sarajevo za podnošenje zahtjeva za dodjelu stana u zakup putem neposredne pogodbe, za šest porodica su uručene odluke o zakupu stanova.
25.03.2022.
Općina Centar podržala Sportsko udruženje slijepih i slabovidnih KS
Predsjednica Sportskog udruženja slijepih i slabovidnih KS Ivana Bojić i sekretar Zoran Đukić posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.
25.03.2022.
Nacrt Strategije razvoja Općine Centar Sarajevo za 2021-2027 godinu upućen u javnu raspravu
Na 15. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar, koja je održana 17.3.2022. godine, usvojen je Nacrt Strategije razvoja Općine Centar Sarajevo za period 2021 – 2027 godine. Nacrt Strategije postavljen je na web stranici u kategoriji Javni pozivi i to na linku: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava
24.03.2022.
Održan sastanak načelnika Mandića i predstavnika kluba
Fudbalskom klubu Sarajevo 250 hiljada maraka
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Fudbalskog kluba Sarajevo Hajrudina Kapetanovića, člana Upravnog odbora i Anelu Poturu, rukovodioca poslovanja.
24.03.2022.
Načelnik Mandić sa saradnicima posjetio Pionirsku dolinu
Općina Centar pomogla nabavku hrane za životinje
Uprava KJKP Park se u dva navrata obraćala Općini Centar kako bi im ova lokalna zajednica pomogla u nabavci hrane za životinje smještene u Pionirskoj dolini.
24.03.2022.
Projekat “Kulturno historijsko naslijeđe BiH” za djecu i mlade općine Centar
Kroz projekat “Kulturno historijsko naslijeđe BiH” koji je kreiran za djecu i mlade, Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ u saradnji sa Općinom Centar i osnovnim školama sa područja ove lokalne zajednice, proširit će edukativne programe u cilju promocije dosadašnjih elemenata materijalne i nematerijalne kulturne baštine Bosne i Hercegovine, promovišući kulturno i historijsko naslijeđe BiH.
24.03.2022.
Javni poziv za projekte razvoja društvene kohezije
PRO-Budućnost objavljuje javni poziv na koji se mogu prijaviti: omladinske organizacije, organizacije civilnog društva, ekološke organizacije i organizacije koje djeluju pri vjerskim zajednicama i bave se međureligijskim dijalogom.
23.03.2022.
Protokol potpisali načelnik Mandić i direktorica Spahić
Općina Centar izdvojila 15.000 KM za KJP „Veterinarska stanica“
U prostorijama KJP „Veterinarska stanica“ načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i direktorica ovog kantonalnog preduzeća Nasiha Spahić su potpisali protokol o sufinanisranju redovnih veterinarskih pregleda stoke.
23.03.2022.
Načelnici Mandić i Nanić potpisali ugovor
Općina Centar sufinansira izgradnju muzeja 505. viteške brigade u Bužimu
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas načelnika Općine Bužim Mersudina Nanića.
23.03.2022.
Kada i kako se donosi odluka o sječi i potkresivanju stabala
Imajući u vidu sve učestalije interesovanje udruženja građana, boraca za zaštitu okoliša, kao i zainteresovanih fizičkih lica da se upoznaju sa izdatim odobrenjima za sječu/potkresivanje stabala na području općine Centar Sarajevo, ovim putem želimo informisati javnost o sljedećem: