Vijesti

25.02.2022.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Počelo postavljanje usporivača brzine vozila
Na području općine Centar Sarajevo pokrenute su aktivnosti na postavljanju usporivača brzine vozila.
25.02.2022.
NAČELNIK MANDIĆ PRISUTVOVAO SJEDNICI SAVJETA MJESNE ZAJEDNICE
Na Ciglanama planirana realizacija značajnih infrastrukturnih projekata
Sinoć je u Mjesnoj zajednici „Ciglane“ održan sastanak Savjeta MZ kojem je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Aidom Koluder-Agić, Samirom Fazlićem i Alenom Girtom.
24.02.2022.
Načelnik Mandić posjetio lokalitet Ciglana
Sanirano klizište u Ulici Hakije Kulenovića
Klizište u Ulici Hakije Kulenovića je sanirano, a u narednim mjesecima će se vršiti monitoring terena.
24.02.2022.
Prvi upisni rok za prvačiće traje do 28. februara
Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo", broj 33/21) definisano da se upis u redovnu školu obavlja u februaru, a u izuzetno opravdanim slučajevima i u augustu.
24.02.2022.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV OSOBAMA U STANJU SOCIJALNE POTREBE
Novčana pomoć za djelomičnu sanaciju individualnih stambenih objekata
Osobe u stanju socijalne potrebe koji imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana, imaju mogućnost da predaju zahtjev na objavljeni javni poziv za dodjelu jednokratne pomoći za djelomičnu sanaciju individualnih stambenih objekata.
23.02.2022.
DIJALOG MLADIH I OPĆINE CENTAR
Mladi aktivni učesnici u izradi općinske strategije
Općina Centar Sarajevo je danas u prostorijama Centra kulture i mladih organizovala radionicu pod nazivom „Dijalog mladih i vlasti – u susret Strategiji prema mladima“.
23.02.2022.
PROVEDENA PRVA OBUKA UPOSLENIKA OPĆINE CENTAR
„Uloga i značaj poticajnog radnog okruženja za osobe s invaliditetom“
Jučer je u Općini Centar, u saradnji sa Udruženjem „Život sa Down sindromom Federacije Bosne i Hercegovine“, realizovana obuka „Uloga i značaj poticajnog radnog okruženja za osobe s invaliditetom“.
22.02.2022.
OPĆINA CENTAR MALIŠANIMA OBEZBIJEDILA TRENINGE KOŠARKE I BORILAČKIH VJEŠTINA SA ISTAKNUTIM SPORTISTIMA
Načelnik Mandić posjetio djecu i trenere
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustvovao je treningu košarke i borilačkih vještina koji se realizira u okviru projekta „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“.
22.02.2022.
Poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je na web stranici Općine Centar u rubrici Javni pozivi: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava i na oglasnim pločama u svim mjesnim zajednicama, objavila javni poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć tokom 2022. godine.
22.02.2022.
Muzičko scenski performans ”Vapijem za vašom prisutnošću”
Muzičko scenski performans ”Vapijem za vašom prisutnošću” biće odigran večeras u velikoj sali JU „Centra za kulturu i mlade“ u Jelićevoj broj 1 sa početkom u 20 sati.
21.02.2022.
Načelnik Mandić ugostio bordo-bijele veterane i prijatelje Sarajeva
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je Mirsada Fazlagića, Agima Nikolića i Zijada Švrakića, članove Udruženja „Bordo-bijeli veterani i prijatelji“ Sarajeva.
21.02.2022.
Kanton Sarajevo i općine zajednički organizuju takmičenja učenika
U Kantonu Sarajevo je potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i općina s područja sarajevskog Kantona. Sporazumom je regulisano organizovanje općinskih takmičenja, revija i smotri učenika osnovnih škola, te predškolskih ustanova.
21.02.2022.
Povećane jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe
Na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Konkursi i oglasi: https://www.centar.ba/stranica/stalni-javni-pozivi i oglasnoj ploči Općine Centar objavljen je stalni javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe.
21.02.2022.
Odigrana predstava „Lakonoga“ za učenike OŠ „Hasan Kaimija“
Javna ustanova „Centar kulture i mladih općine Centar“ zajedno sa Savjetom mjesne zajednice Soukbunar organizovala je za učenike OŠ „Hasan Kaimija“ odigravanje dječije predstave „Lakonoga“ u prostorijama mjesne zajednice.
21.02.2022.
U CENTRU KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Otvorena likovna radionica za osnovce
U velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo otvorena je likovna radionica u kojoj učestvuju učenici osnovnih škola i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Likovna radionica pod nazivom „Moja domovina“ je organizovana povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
19.02.2022.
Centralna proslava godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade
Kod spomen-obilježja Mala kula na Grdonju danas je održana centralna manifestacija obilježavanja 29. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine.
18.02.2022.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Centar povodom 29. godišnjice 105. motorizovane brigade
U sklopu obilježavanja 29. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBiH danas je kod Male kule na Grdonju održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo koju je vodila dopredsjedavajuća Ira Adilagić.
18.02.2022.
U osnovnim školama održan historijski čas povodom godišnjice 105. brigade
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnikom Samirom Fazlićem prisustvovao je historijskom času u Osnovnoj školi „Safvet beg Bašagić“ organizovanom povodom obilježavanja godišnjice 105. motorizovane brigade. Čas je vodila nastavnica Fatima Džanko.
18.02.2022.
Sutra na Grdonju centralna manifestacija povodom godišnjice 105. brigade
U subotu, 19. februara 2022. godine kod spomen obilježja Mala kula na Grdonju sa početkom u 12 sati biće održana centralna manifestacija obilježavanja 29. godišnjice 105. motorizovane brigade Armije RBiH.
18.02.2022.
OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE 105. MOTORIZOVANE BRIGADE
Položeno cvijeće i odata počast šehidima i poginulim borcima
Povodom obilježavanja 29. godišnjice 105. motorizovane brigade Armije RBiH delegacije Općine Centar, Komisije za boračka pitanja Općinskog vijeća i boračkih udruženja položile su cvijeće i učenjem Fatihe, te minutom šutnje odale dužnu počast poginulim pripadnicima brigade.