JU CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Kulturna dešavanja u mjesecu januaru

Mjesec januar u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i ostale građane, pripreme za realizaciju mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
Kulturna dešavanja u mjesecu januaru

Prvi program koji je najavljen u subotu 13. januara realizovat će se u saradnji sa Udruženjem „Bajka“, a u pitanju je  prvi omladinski festival „Kulturna baština kroz prizmu modernih tehnologija”. Festival će otvoriti premijera predstave „Dva groša“, u kojoj se radi o dramatizaciji bosanske narodne bajke. Predstava počinje u 17 sati. 

U četvrtak i petak, 25. i 26. januara, biće organizovana smotra omladinskog stop-motion filma. Projekat „Kulturna baština kroz prizmu modernih tehnologija” realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Općine Centar.

U petak, 19. januara, Centar kulture i mladih ugostiće neponovljivog Zijaha Sokolovića, sa predstavom “MEĐUIGRE 0-24“. Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj put u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način govorit će o lepezi društvenih stanja. Predstava počinje u 20 sati.

U ponedjeljak, 22. januara, predstava za djecu u produkciji JU CKM ”Zmaj i nogometaševa kći”, bit će izvedena u Centru za kulturu Ilijaš. Zmajevi su vijekovima dio dječijih priča. Često se doživljavaju kao magična stvorenja koja djecu mogu odvesti u nevjerovatne avanture.  „Zmaj i nogometaševa kći“ je lepršava predstava, u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja, u kojoj i planet zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta. Glumačke kreacije donose nam  Armin Omerović, Ana-Marija Tomić i Senad Bostandžić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti