IZ BUDŽETA IZDVOJENO 35.802 KM

Pri kraju rekonstrukcija igrališta u školi „Nafija Sarajlić“

Radovi na rekonstrukciji igrališa u školi „Nafija Sarajlić“ u završnoj su fazi, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Općina Centar.

Naime, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je početkom školske godine potpisao sa direktoricom Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ Aidom Petković ugovor o realizaciji finansijskih sredstava za rekonstrukciju sportskog terena u dvorištu škole.

Sredstva u ukupnom iznosu od 35.802 KM dodijeljena su na osnovu zahtjeva škole u kojem je navedeno da usljed oštećenja na igralištu postoji opasnost da se učenici koji koriste igralište mogu povrijediti. 

Radovi na rekonstrukciji igrališta i postavljanju multifunkcionalne sportske podloge započeli su prošle sedmice, a kako bi igralište za sve učenike ove škole početkom drugog polugodišta bilo sigurno i bezbjedno. 

-Našim dragim učenicima Općina Centar je poklonila predivan „dar“ za Novu godinu u vidu obnovljenog i sređenog igrališta, koje će im priuštiti mnogo sigurniju, ugodniju i ljepšu igru, a nastavnicima tjelesnog i učiteljima dodatni prostor za održavanje sata na otvorenom, kada nam stignu topliji dani. Ogromno hvala Općini Centar na podršci i pomoći da naši đaci imaju što  sigurnije okruženje, hvala što svesrdno ulažu u našu školu i čine je jednom od najljepših u gradu, poručili su iz uprave Osnovne škole „Nafija Sarajlić“. 

Načelnik Mandić je istakao  da će Općine Centar i u nastavku školske godine raditi na tome da se dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa i uslova boravka u obrazovnim ustanovama na području ove lokalne zajednice.