NAČELNIKU MANDIĆU URUČENA ZAHVALNICA

Članovi centara za zdravo starenje u posjeti Općini

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostio je članove centara za zdravo starenje kojima upravlja Udruženje „Zdravo živi/sretno stari“, na čelu sa predsjednicom Sanelom Feratović.

Feratović je u ime svih članova izrazila veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Mandiću što svesrdno podržavaju projekte koje realizuju centri i ovom prilikom načelniku uručila zahvalnicu.

-Projekat mreže centara za zdravo starenje Općine Centar funkcioniše već četiri godine. U našim centrima brojimo preko 550 članova, koji aktivno svoje slobodno vrijeme provode na brojnim radionicama i druženjima. Obilježavamo sve praznike, ali nama je svaki dan praznik, jer sa puno ljubavi i zajedničkih sretnih trenutaka bilježimo osmijehe na licima naših sugrađana koji se nalaze u trećoj životnoj dobi, kazala je predsjednica Udruženja  Feratović.

-Kada imamo poštovanje, ljubav i dobru energiju sa obje strane onda je uspjeh zagarantovan. Sretan sam kada vidim koliko su korisnici centara za zdravo starenje na području naše lokalne zajednice zadovoljni. Raduje me vidjeti osmijehe na licima naših najstarijih sugrađana. Pozitivna energija koja vlada u centrima zapravo pokazuje opravdanost ulaganja lokalne zajednice i budite sigurni da će Opština Centar nastaviti podržavati vaše aktivnosti. Posljednji projekat međugeneracijske saradnje i snimanja pjesme „Pjesma generacija“ sa našim mališanima je uveliko osvojio srce svih nas. Čestitam vam na tome, sa željom da što duže pjevate, slavite život jer vi to i zaslužujete, kazao je načelnik Mandić. 

U okviru centara za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska sekcija, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove centara budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.