Izgradnja niša za kontejnere na još 22 lokacije u Centru

Kako bi se spriječilo raznošenje otpada po ulicama i životni prostor učinio čistijim i ljepšim, Općina Centar u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“ nastavlja projekt postavljanja niša za kontejnere na više lokacija u Centru.
Izgradnja niša za kontejnere na još 22 lokacije u Centru

Tim povodom su dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar i Selim Babić, direktor KJKP „Rad“ koje realizira projekt, potpisali ugovor za izgradnju niša za kontejnere na 22 lokacije u Centru. Vrijednost projekta iznosi 75.755 KM, sredstva koja je Općina Centar obezbijedila u svom ovogodišnjem budžetu.

 

Niše za kontejnere će biti postavljene na sljedećim lokacijama: Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh“: Kranjčevićeva ulica; Mjesna zajednica „Betanija-Šip“: kod gradskog groblja Bare i na šest lokacija u Ulici branilaca Šipa (gdje će kod broja 17 na postojeću nišu za kontejnere biti postavljena nova vrata i ofarbana ograda); Mjesna zajednica „Koševsko brdo“: Ulica braće Begić (dvije lokacije), Jukićeva (tri lokacije) i Muhameda Hadžijahića (šest lokacija); Mjesna zajednica „Koševo II“: Ulica Nusreta Fazlibegovića.

 

Radovi na izgradnji niša za kontejnere na pomenutim lokacijama treba da započnu uskoro.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti