Djeci šehida i poginulih boraca uručen školski pribor i novčana pomoć

U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar organizovana je podjela školskog pribora i jednokratnih novčanih pomoći za studente iz porodica šehida i poginulih boraca. Ovom prilikom je za 20 djece uručen školski pribor i pomoć u školovanju.
Djeci šehida i poginulih boraca uručen školski pribor i novčana pomoć

U ime Općine Centar, koja je finansirala ovaj projekat, pomoć za studente je uručio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

–Vaše obrazovanje je najbolji način borbe za opstanak naše Bosne i Hercegovine. Općina Centar će nastaviti finansijski podržavati projekte obrazovanja mladih. Također, imamo pokrenute projekte čijom realizacijom želimo omogućiti mladima da dobiju nepovratna kreditna sredstva za uspješan početak samostalnog rada. Želim vam uspjeh u školovanju uz savjet da savladate što više stranih jezika kako biste povećali svoju vrijednost na tržištu rada, poručio je Ajnadžić prisutnima.

 

Uručenju školskog pribora i pomoći također su prisustvovali i članovi Komisije Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja, kao i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza.

 

Predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Ramiza Šejto je naglasila da je ovo tradicionalna aktivnost Udruženja koje na ovaj način pokušava pomoći školovanje djece šehida i poginulih boraca.

 

-Mi već godinama realizujemo ovaj projekat, a prije svega zahvaljujući podršci Općine Centar. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću na podršci koju nam godinama pruža kao i članovima Komisije za boračka pitanja. Ove godine smo uveli novinu da umjesto kupovine školskih torbi, kao što smo to radili do sada, našim studentima uručimo pomoć u iznosu od po 100 KM, kazala je Šejto.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti