Uskoro nastavak akcije čišćenja potoka Sušica

Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo planira organizirati nastavak ekološke akcije čišćenja lokaliteta potoka Sušica na Koševskom brdu. Riječ je o vodotoku koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
Uskoro nastavak akcije čišćenja potoka Sušica

Podsjećamo da je ova ekološka akcija počela u septembru prošle godine, na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice ''Koševsko brdo'' kako bi se očistila i uredila lokacija oko potoka Sušica, koja je godinama bila zapuštena. Od tada je u nekoliko navrata uklonjen biološki i drugi otpad, posječeno samoniklo rastinje i pokošena trava oko potoka Sušica na dijelu ispod Ulice Muhameda Hadžijahića od broja 16 do „Konzuma“ i pješačke staze prema naselju Velešići. U ovim akcijama učestvovali su pripadnici štabova civilne zaštite koji su formirani po mjesnim zajednicama Općine Centar, predstavnici savjeta mjesnih zajednica i drugi građani, a svoj doprinos dali su i radnici kantonalnih javnih komunalnih preduzeća ''Park'' i ''Rad''.

 

Kako bi ova lokalna zajednica bila što ugodnije mjesto življenja Služba za civilnu zaštitu Općine Centar priprema nastavak pomenute ekološke akcije, a o terminu koji će zavisiti i od vremenskih uslova, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti