U toku postavljanje novih ploča na dijelu Merhemića trga

Radnici firme „Sela“ su započeli popločavanje dijela platoa na Merhemića trgu. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 260.000 KM.
U toku postavljanje novih ploča na dijelu Merhemića trga

Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u ponedjeljak 11. septembra 2017. godine, zajedno sa saradnicima posjetio ovu lokaciju gdje je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova i Savjeta Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“.

 

– Općina Centar želi ovaj dio Merhemića trga obnoviti u potpunosti nakon čega neće biti moguće parkirati automobile. Ovdje također neće moći ulaziti ni teška teretna vozila koja lome postavljene ploče. Na ulazima u Merhemića trg će biti instalirani potopni stubovi koji će spriječiti prolazak automobila. Privredni subjekti koji imaju potrebu za snabdijevanje će imati tačno određen period dana kada je moguće da na ovaj trg ulaze vozila sa tačno određenom težinom vozila. Ne vidim razlog da ovaj trg, nakon ovih radova, ne bude lijepo uređen i narednih 15 godina, kao što je to slučaj u zemljama zapadne Evrope,  kazao je Ajnadžić. 

 

Kako je planirano projektom, na ovom dijelu Merhemića trga biće postavljene betonske ploče sa granitnim slojem debljine do osam centimetara koje su otporne na sve vremenske uvjete.

 

-Nakon uklanjanja oštećenih ploča krenut ćemo sa rješavanjem odvodnje voda sa platoa, nakon čega slijedi postavljanje novih ploča. Također ćemo na ulazima iz Ulice Husrefa Redžića ugraditi dva potopna stuba za sprečavane nelegalnog parkiranja motornih vozila na trgu, što je dovodilo do oštećenja ploča. Radi se o površini od 1000 metara kvadratnih i rok za završetak radova je 60 dana. Radovi su krenuli od broja 13 i nove ploče će biti postavljene do centralnog dijela Merhemića trga, gdje se također izvode radovi na obnovi trga, objasnila je Đenita Bogunić-Kešelj, šefica odjela za komunalne poslove u Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar.

 

Kako je predviđeno, nove ploče će također biti postavljene ispred prodavnice Bingo, te ispred nove džamije na Merhemića trgu.

 

Današnjem obilasku radova na Merhemića trgu također je prisustvovao i vijećnik Općinskog vijeća Centar Denis Challenger.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti