Okončana realizacija treće faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju

Krajem prošle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili su radove na asfaltiranju dijela saobraćajnice u Ulici Armije RBiH na Kromolju.

Podsjećamo, radi se o realizaciji treće faze sanacije Ulice Armije RBiH od broja 73 do raskrsnice sa naseljem Poljine. Radove je finansirala Općina Centar koja je za ovu namjenu iz budžeta izdvojila 93.145 KM.

 

Radove je obišao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem.

 

Na osnovu elaborata sanacije dijela pomenute ulice, u dužini od oko 200 metara, prvo je mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt i tampon. Kako je planirano, prije postavljanja nove tamponske podloge i asfalta  sa jedne strane saobraćajnice su postavljeni novi betonski ivičnjaci, te asfaltni rigol duž ulice za odvod površinskih voda. Na kraju radova postavljeno je oko 900 kvadratnih metara novog asfalta.

 

Na osnovu odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, tokom izvođenja radova ovim dijelom saobraćajnice, na snazi je bio izmijenjeni režim saobraćaja. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog okončanja realizacije treće faze sanacije ove ulice te najavio da će, kada se steknu svi uslovi, sanacija biti nastavljena.

 

Općina Centar je također finansirala i prve dvije faze sanacije 620 metara ove saobraćajnice za šta je izdvojila 268.730 KM.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti