Općina Centar podržala organizaciju muzičkog festivala „Live stage“

U Domu mladih na Skenderiji, u utorak 21. maja 2019. godine održana je press konferencija na kojoj je predstavljen projekt muzičkog festivala „Live stage“ koji će se održati od 26. do 28. jula na platou Skenderije.

Naime, organizator ovog muzičkog festivala je producentska agencija Stage Production d.o.o., a projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Ministarstvo saobraćaja KS, kao i općine Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad i brojni sponzori.

 

O predstojećoj manifestaciji govorio je direktor producentske agencije Stage Production d.o.o. Adnan Mundžić.

 

-Festival „Live stage“ zamišljen je kao festival zabavne muzike na kojem će nastupiti najveća imena regionalne pop-rock scene, čak 27 izvođača iz cijelog regiona. Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a od ponoći će posjetitelji uživati u elektronskoj muzici. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neki od izvođača koje ćemo imati priliku slušati na ovom festivalu. Pokušali smo napraviti još više sadržaja pa ćemo u saradnji s Mostarskom rock školom organizovati dnevne aktivnosti i mnogobrojne radionice, dok ćemo u saradnji s Turističkom zajednicom KS organizovati tribinu o temi važnosti festivala za razvoj turizama. Pokušali smo dati priliku i mladim bendovima pa ćemo u sklopu festivala imati demo stage na kojem ćemo široj publici predstaviti mlade bendove. S obzirom da je grad Sarajevo prepoznat od strane regionalnih i svjetskih turističkih agencija i medija kao atraktivna destinacija, festival će značajno uticati na unapređenje turizma i turističke ponude, pojasnio je Mundžić.

 

Održavanje ove manifestacije finansijski je pomogla Općina Centar sa 30.000 KM, a na ime plaćanja troškova korištenja prostora.

 

–Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica prepoznaje dobre ideje i nastoji ih podržati, posebno inovativne ideje namijenjene promociji turizma i turističke ponude. Ponosni smo što se ova dobra priča održava na području naše lokalne zajednice. Organizatorima želimo puno uspjeha, a svim posjetiteljima festivala želimo dobru zabavu, poručila je pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, zdravstvenu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti