Treća „Sarajevska rolerijada“ okupila veliki broj učesnika

U nedjelju, 19. maja 2019. godine održana je jedinstvena porodična manifestacija 3. Sarajevska rolerijada u organizaciji Udruženja građana „Klub sporta Fit & Fun“, pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Ova sportska manifestacija planirana je u okviru obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja i trebala je biti održana prošle nedjelje, ali je prolongirana zbog loših vremenskih uslova.

 

Na ovoj jedinstvenoj porodičnoj manifestaciji nastupilo je nekoliko stotina ljubitelja rola, romobila i bicikla bez pedala u više starosnih kategorija. Dječije roler trke su održane za uzrast od 6, od 7 do 9 godina, od 10 do 12 godina, te od 13 do 15 godina života. Dječije trke na biciklima bez pedala i na romobilima održane su u dvije kategorije, do 5 i od 6 godina. Također je bilo prijavljenih i za porodične trke sa dva sa tri i više članova porodice, dok su na kraju nastupili odrasli roleri preko 16 godina.

 

Rolerijadu je zvanično otvorio načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić koji je kazao da će lokalna zajednica nastaviti podržavati ovakve manifestacije.  

 

-Ova lokalna zajednica je zajedno sa udruženjem „Klub sporta Fit & Fun“ pokrenula ideju o održavanju sarajevske rolerijade. Prije tri godine kada smo započinjali ovu priču vjerovali smo da ona može prevazići granice Centra, a danas smo svjedoci da je ideja uspjela. Međutim, mi ne namjeravamo da se zaustavimo na ovome. U narednim godinama ćemo širiti ovu manifestaciju i truditi se da ona postane još masovnija, a i sa strane organizacije kvalitetnija. Godinama se iz budžeta izdvajaju velika sredstva za oblast sporta i takvu praksu ćemo nastaviti i u budućnosti kako bi omogućili sve potrebne uslove da se što više naših sugrađana bavi sportom jer je upravo on element koji nas čini zdravijim. Općina Centar ulaže značajna sredstva kako bi sport i zdrave navike približila svim uzrastima. Od predškolskog uzrasta, preko osnovaca, pa sve do treće životne dobi. I u budućnosti ćemo osmišljavati nove projekte i podržavati njihovu realizaciju. Mi želimo da budemo zdrava i sportska nacija, objasnio je Ajnadžić.

 

Predsjednica Udruženja građana „Klub sporta Fit & Fun“ Marijana Arapović-Podrug je kazala da je za današnju rolerijadu prijavljeno oko 600 učesnika.

 

–Hvala vam što ste danas sa nama i pomažete nam da ova Sarajevska rolerijada raste i okuplja porodice kroz zabavu i druženje i nadamo se da će postati tradicionalna manifestacija u našem gradu. Cilj nam je promocija alternativnih načina kretanja u urbanim sredinama. Najveći „krivac“ što danas uživamo na točkićima kroz ulice koje su zatvorene za saobraćaj  motornih vozila, ali otvorene za naše učenike je Općina Centar i njen načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, kazala je Arapović-Podrug.

 

Između ostalih sponzora Općina Centar je za učesnike u ženskoj i muškoj kategoriji utrke za odrasle obezbijedila novčane nagrade, pa je tako za prvo mjesto uručena nagrada od po 300, za drugo od po 200 maraka, a za treće po 100 KM.

 

Manifestaciji je u ime Općine Centar prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, zdravstvenu zaštitu i društvene djelatnosti.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti