Pomoć Foči za kupovinu vozila, Goraždu za sanaciju putne infrastrukture

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović boravili su u zajedničkoj posjeti Foči, Goraždu i Ustikolini gdje su potpisani ugovori o dodjeli donatorskih sredstava za više javnih ustanova iz budžeta središnje sarajevske Općine.

U prostorijama Opštine Foča načelnik Ajnadžić i zamjenik načelnika Opštine Foča Zoran Elez potpisali su ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 15.000 KM za sufinansiranje nabavke terenskog vozila za potrebe Doma zdravlja u Foči. Kako je istakao Elez, radi se o izuzetno značajnoj donaciji, koja će olakšati pružanje usluga zdravstvene zaštite u jednoj od najvećih opština u BiH.

 

-Prije nekoliko mjeseci sam bila u posjeti Foči i općinski načelnik je iskazao potrebu za sanitetskim terenskim vozilom koje bi bilo korišteno za stanovnike Foče koji žive u udaljenim mjestima. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić se uključio u ovu akciju i Općina Centar je izdvojila sredstva za kupovinu vozila, pojasnila je Mahmutbegović.

 

Nakon potpisivanja ugovora uslijedila je posjeta obnovljenoj džamiji Aladži, a potom susret sa predstavnicima povratnika Bošnjaka u Foču, te obilazak povratničkih porodica u Donjem Polju i Pauncima.

 

Tokom posjete Goraždu načelnik Ajnadžić i potpredsjednica Mahmutbegović susreli su se sa premijerkom Bosansko-podrinjskog kantona Aidom Obućom i ministrima u Vladi, te gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem.

 

Načelnik Ajnadžić je sa gradonačelnikom Ramovićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM za sufinasiranje projekta rekonstrukcije putne komunikacije Suhodol – Poratak – Zaimov do, kao i zaključak o isplati sredstava u iznosu od 10.000 KM za pomoć JU Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

 

Ramović je izrazio zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj podršci i pomoći.  

 

-Ne možemo nikada zaboraviti pomoć koju je Općina Centar pružila stanovništvu Goražda u situacijama kada im je zbog posljedica poplava solidarnost i pomoć drugih bila neophodna. Iz budžeta Općine Centar izdvojena su značajna sredstva za sanaciju šteta u Goraždu, te je u proteklom periodu realizovano niz manjih projekata kao što je obnova basket igrališta, rekonstrukcija Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina i drugi... Sa Općinom Centar imamo izuzetnu saradnju. Raduje me da jedna tako finansijski jaka i stabilna lokalna zajednica ima senzibilitet prema manje razvijenim sredinama, istakao je Ramović.

 

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar u kontinuitetu pomaže drugim općinama i gradovima u oblasti socijalne politike, infrastrukture, zdravstva i potreba povratničke populacije.

 

-U interesu nam je da sve lokalne zajednice u državi Bosni i Hercegovini budu razvijene i sposobne da odgovore svim izazovima i zato želimo da pomognemo u skladu sa našim mogućnostima, istakao je Ajnadžić.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti