Izgradnja biciklističke staze i rekonstrukcija ulice Armije RBiH se odvijaju prema planiranoj dinamici

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 28. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao dva gradilišta na području općine Centar.

Naime, prije desetak dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na realizaciji treće faze izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.

 

U ovoj fazi izgradnje planirano je biciklističku stazu spojiti sa parkom „Jezero“. Podsjećamo da je Općina Centar finansirala i prve dvije faze izgradnje biciklističke staze u dužini od 1640 metara i to od Ulice Sutjeska do ulaza u kompleks Zetra, te od ulaza u Zetru do ceste koja vodi do stadiona na Koševu.

 

Sa realizacijom ovog projekta biciklisti i pješaci će imati nesmetanu putnu komunikaciju do parka na Jezeru gdje će moći uživati u najvećoj gradskoj zelenoj oazi, o kojoj također brigu vodi Općina Centar.

 

Osim radova na izgradnji biciklističke staze načelnik Ajnadžić je obišao i radove na realizaciji četvrte faze sanacije Ulice Armije RBiH na Kromolju. Radove na sanaciji ove ulice u cjelosti finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 225.942 KM.

 

Predstavnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka upoznali su načelnika Ajnadžića sa dosadašnjim radovima na pomenutim gradilištima, te istakli da završetak zavisi od vremenskih prilika.

 

Načelnik je izrazio zadovoljstvo što se radovi odvijaju planiranom dinamikom, te još jednom uputio apel stanovnicima da imaju strpljenje jer će sa završetkom radova dobiti moderno uređenu saobraćajnicu, kao i novu biciklističku stazu do parka „Jezero“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti