Načelnik Ajnadžić sa predstavnicima Općinskog vijeća razgovarao o kapitalnim projektima

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je sastanak na kojem su pored predstavnika općinskih službi prisustvovali i vijećnici Općinskog vijeća, te JU Centar za sport i rekreaciju.

Na sastanku je razgovarano o izvršenju budžeta Općine Centar za ovu i nacrtu ovog finansijskog dokumenta za sljedeću godinu.

 

Pored toga, razmatrani su kapitalni projekti čija je realizacija u toku, kao i planirani projekti u narednom periodu.

 

Jedna od najvažnijih tačaka o kojima su predstavnici izvršne vlasti razgovarali sa članovima Općinskog vijeća je implementacija Strategije za sport sa osvrtom na izmjene vezane za Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“.

 

Načelnik Ajnadžić je ponovio da je njegov i stav općinske administracije potpuna modernizacija Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, bez atletske staze i sa najboljim uslovima za održavanje klupskih i reprezentativnih utakmica najvišeg ranga u organizaciji FIFA-e i UEFA-e, što podrazumijeva pored ostalog i natkrivene tribine, najbolje uslove za publiku, za medije, odnosno održavanje utakmica i u najtežim vremenskim uslovima.

 

Pored toga, načelnik Ajnadžić je izrazio uvjerenje da će građani, stručnjaci i organizacije iz oblasti sporta svojim kreativnim idejama doprinijeti da se najveći sportski projekat u povijesti Sarajeva realizira i svojim sadržajima na najbolji način promovira i Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

 

Pored pomoćnika općinskog načelnika, pravobranioca Općine Centar i predstavnika službi, sastanku su u ime Općinskog vijeća prisustvovali predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić, njen zamjenik Mustafa Mulić, te vijećnici Dževad Topić, Ahmed Gerin, Miro Lazović, Nuko Grebović, Velija Katica, Lejla Khattab i Edin Abdurahmanović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti