Učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ posjetili Općinu Centar

Povodom Svjetskog dana jabuka, koji se u svijetu obilježava 20. oktobra, učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ su zajedno sa svojim direktorom Almirom Plehom i pedagogicom Azeminom Macić posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

Povod posjete je uručenje prigodnog poklona povodom dana koji je posvećen voću čija je uloga u zdravlju ljudi nemjerljiva.

 

 

-Danas smo posjetili načelnika Ajnadžića i donijeli mu mali prigodan poklon, korpu jabuka i proizvode koje su pripremili naši učenici povodom svjetskog dana posvećenog jabuci. Takve poklone smo također dijelili svim našim gostima u školi. Članovi Vijeća učenika su odlučili uručiti načelniku Ajnadžiću korpu jabuka kao mali znak pažnje, objasnio je Almir Pleh, direktor Osnovne škole „Hasan Kikić“ sa Gorice.

 

 

Delegaciju učenika koji su posjetili Općinu Centar i načelnika Ajnadžića su činili učenici četvrtog i petog razreda: Nejra Lulo, Aiša Pelidija, Alen Barakovac i Hamza Agić.

 

 

Tradicija obilježavanja Svjetskog dana jabuka je započela 20. oktobra 1990. godine u Londonu, kada je organizacija Common Ground (Zajedničko tlo), s ciljem promovisanja njenih zdravstvenih kvaliteta i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuke, koje se u Engleskoj uzgajaju, pokrenula inicijativu da se ovaj dan posveti jabuci kao voću koje ima izuzetnu ulogu u zdravlju i prehrani ljudi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti