Vijesti

02.04.2018.
Određivanje javnih površina za izvođenje kućnih ljubimaca
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić izdao je nalog općinskoj Službi za prostorno uređenje i komunalne poslove za utvrđivanje lokacija, na postojećim zelenim površinama, za izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju.
02.04.2018.
Načelnik Ajnadžić prisustvovao prijemu povodom Uskrsa
Povodom velikog katoličkog blagdana Uskrsa, kojeg su katolici širom svijeta obilježili u nedjelju, u ponedjeljak 2. aprila 2018. godine u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, upriličen je prijem na kome je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulture, te vjerskog, javnog, političkog i diplomatskog života.
02.04.2018.
Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Centar
U petak, 30. marta 2018. godine održana je 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje je vodila Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća.
02.04.2018.
Narodno pozorište posjetilo preko 600 učenika
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine, i tokom marta 2018. godine nastavljene su posjete učenika osnovnih škola sa područja Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Tokom proteklog mjeseca oko 600 učenika i nastavnika iz jedanaest osnovnih škola besplatno su pogledali sedam predstava.
30.03.2018.
Stan u Ulici Maršala Tita 54 nadograđen je 1949. godine
Povodom posljednjih medijskih napisa kako Općina Centar dozvoljava nadogradnju na zgradama koje su proglašene nacionalnim spomenicima, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
30.03.2018.
Izgradnja i rekonstrukcija javne rasvjete u Centru u 2018. godini
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija potpisali su sporazum za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na području ove općine u 2018. godini.
30.03.2018.
Povodom Uskrsa čestitka i donacija Općine Centar
U povodu velikog katoličkog blagdana Uskrsa, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u svoje ime, najiskrenije čestitke svim katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću osobno, uz želje za zajedničku svjetliju budućnost u uzajamnom poštovanju, razumijevanju, miru i toleranciji i da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju ispunjeni radošću.
30.03.2018.
Čestitka i donacija Općine Centar povodom Pesaha
Povodom Pesaha - velikog jevrejskog praznika proljeća i slobode, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine, Općinskog vijeća i u njihovo ime, najiskrenije i srdačne čestitke svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini i predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju osobno, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i miru sa nadom i vjerom u bolji zajednički život u uzajamnom razumijevanju, toleranciji i poštovanju.
29.03.2018.
Sutra 23. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 23. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo bit će održana u petak, 30. marta 2018. godine u 9 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
29.03.2018.
U toku sanacija skloništa u Ulici Husrefa Redžića
Sredinom ovog mjeseca radnici građevinske firme „Sela“, koja je odabrana kao najpovoljniji izvođač radova, započeli su sanaciju i rekonstrukciju skloništa u Ulici Husrefa Redžića do broja 4. Općina Centar Sarajevo u cjelosti finansira sanaciju i rekonstrukciju skloništa, a vrijednost projekta iznosi 79.000 maraka.
29.03.2018.
Radovi na sanaciji pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije u završnoj fazi
U sklopu projekta sanacije pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije radnici građevinske firme „Sela“ su tokom proteklog perioda okončali ugradnju novih betonskih ivičnjaka duž staza, te postavljanje novog tampona i podloge.
29.03.2018.
Održano općinsko takmičenje osnovaca iz fizike
U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ održano je općinsko takmičenje učenika iz fizike. Takmičili su se učenici osmih i devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
29.03.2018.
Dani komedije ''Smijeh je lijek'' od 1. do 6. aprila
Pod tradicionalnim pokroviteljstvom Općine Centar, u Sarajevu će od 1. do 6. aprila 2018. godine biti održani Dani komedije ''Smijeh je lijek'' koje organizira Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar.
28.03.2018.
Turski investitor zainteresiran za otvaranje pogona za proizvodnju tekstilne robe u Centru
Uprava firme „Ecocomfort“ d.o.o. Zenica uputila je na adresu Općine Centar pismo namjere o ulaganju na području ove sarajevske općine i proširenju proizvodnih pogona za preradu tekstila.
28.03.2018.
U Kinu Bosna održana završna manifestacija projekta „Pokaži svoj talenat“
Nakon što je realizovan niz radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“, u srijedu 28. marta 2018. godine u Kinu Bosna (nekadašnje kino Prvi maj) u Alipašinoj ulici 19, koje je važno mjesto sarajevske alternativne umjetničke scene, održana je završna manifestacija gdje su djeca sa poteškoćama u razvoju imala priliku da se druže sa osnovcima i srednjoškolcima i gdje su kroz zabavu i igru stvarala umjetnička djela.
28.03.2018.
Započela sanacija prokopa i udarnih rupa
Radnici komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ započeli su krpljenje prokopa i udarnih rupa na saobraćajnicama na području općine Centar.
28.03.2018.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 23. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 29. marta 2018. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
27.03.2018.
Projekti unapređenja uslova boravka učenika u Osnovnoj školi „Isak Samokovlija“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović su u utorak, 27. marta 2018. godine posjetili Osnovnu školu „Isak Samokovlija“ na Marijin Dvoru (Fra Anđela Zvizdovića 1) gdje ih je ugostila v.d. direktora Nevzeta Doljančić.
27.03.2018.
Općina Centar podržala kampanju za jačanje i zaštitu prava porodica djece sa poteškoćama u razvoju
Udruženje „Dajte nam šansu“ u utorak, 27. marta 2018. godine obilježava sedmu godinu postojanja i to početkom društveno odgovorne kampanje za jačanje i zaštitu prava porodica djece sa poteškoćama u razvoju „Porodica je zakon“. Obilježavanju sedmog rođendana Udruženja prisustvovao je, u ime Općine Centar, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
27.03.2018.
U aprilu počinje upis prvačića
Upis u prvi razred redovne osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu mjesecu na osnovu spiskova školskih obveznika koje školama dostavlja nadležni organ općine na čijem se teritoriju nalazi škola.