Vijesti

09.04.2018.
Uspješna ekološka akcija u naselju Breka
Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice ''Breka'' provedena je ekološka akcija čišćenja i uređenja ovog mjesnog područja kojoj se odazvao veliki broj građana.
06.04.2018.
Svečano otvorena Trebevićka žičara
Nakon 26 godina Trebevička žičara konačno je puštena u rad. Svečanom otvaranju prisustvovale su brojne zvanice, a gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Edmond Offermann, glavni donator obnove žičare, svečano su je pustili u rad.
06.04.2018.
Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva položeno cvijeće na spomen-obilježja
Obilježavajući 6. april – Dan Grada Sarajeva i Dan oslobođenja Sarajeva od fašizma tokom Drugog svjetskog rata, te početka krvavog rata i višegodišnje opsade Sarajeva 1992. godine, delegacije svih nivoa vlasti, boračkih udruženja, sugrađani te predstavnici gradova-prijatelja Sarajeva posjetili su 6. aprila 2018. godine mezarje Kovači, te nekoliko spomen-obilježja i gradskih grobalja kao i spomen park Vraca, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast svim stradalima tokom protekla dva rata.
06.04.2018.
Čestitka i donacija Općine Centar za Vaskrs
Povodom nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine Centar i u njihovo ime, najiskrenije čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini, sa željama da praznične dane provedu u dobrom zdravlju, radosti i sreći, kao i željama za prosperitet u zajedničkoj budućnosti, u međusobnom poštovanju, uvažavanju, razumijevanju i toleranciji.
06.04.2018.
Održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Sarajeva
Povodom Dana Grada Sarajeva i Dana oslobođenja od fašizma 1945. godine, u petak 6. aprila 2018. godine, u prepunoj Vijećnici održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, koju je otvorio predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igor Gavrić.
06.04.2018.
Noć dobre muzike i lijepih sjećanja u Domu mladih na Skenderiji
U organizaciji Javne ustanove "Centar kulture i mladih" Općine Centar i Udruženja muzičkih aktivnosti ''Art Forum'' sinoć je u Domu mladih na Skenderiji održan koncert pod nazivom ''Pop Rock Centar 2018.''
06.04.2018.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ od sredine aprila ove godine provodi proljetnu akciju prikupljanja kabastog otpada u devet općina Kantona Sarajevo.
05.04.2018.
Ulica Maria Mikulića više nije slijepi krak
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 5. aprila 2018. godine, zajedno sa svojim saradnicima, obišao lokaciju u Ulici Maria Mikulića na Koševskom brdu gdje su tokom ove sedmice okončani radovi na asfaltiranju nove saobraćajnice koja spaja dva odvojena dijela pomenute ulice.
05.04.2018.
Općina Centar u saradnji sa Službom za zapošljavanje i „Bit Alijansom“ nastavlja realizaciju projekata s ciljem smanjenja nezaposlenosti
U prostorijama Općine Centar potpisan je memorandum o razumijevanju i saradnji između predstavnika Općine Centar i Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo. U ime Općine Centar memorandum je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime pomenute ustanove ovaj dokument potpisao direktor Midhat Osmanbegović.
05.04.2018.
Predstavnici Općine Centar odali dužnu počast prvim civilnim žrtvama opkoljenog Sarajeva
U organizaciji Gradske uprave, a povodom obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva i njegovog oslobođenja od fašizma 1945. godine, te početka krvavog rata i višegodišnje opsade ovog grada 1992. godine delegacije Grada, općina Centar i Novo Sarajevo, te predstavnici gradova-prijatelja Sarajeva i sugrađani, danas su položili cvijeće ispred spomen-ploče podignute u znak sjećanja na prve civilne žrtve proteklog rata Suadu Dilberović (25) i Olgu Sučić (35).
05.04.2018.
Velika ekološka akcija u saradnji Općine Centar i Muftijstva sarajevskog
U okviru projekta „Mreža mladih“ kojeg je pokrenulo Muftijstvo sarajevsko u aprilu mjesecu je, između ostalih, na području općine Centar planirana organizacija velike eko akcije čišćenja i uređenja korita i okoline Koševskog i potoka Sušica.
04.04.2018.
Dodijeljeno 14 plastenika za domaćinstva općine Centar
U cilju podrške zapošljavanju, posebno boračke i izbjegličke populacije Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, obezbijedila je u ovogodišnjem budžetu 20.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, sa dodatnom opremom koji su dodijeljeni poljoprivrednicima, pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području središnje sarajevske općine.
04.04.2018.
Od 6. aprila do 10. maja zabranjen saobraćaj Radićevom ulicom
Zbog obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva kao i obilježavanja Dana Općine Centar, u Radićevoj ulici će u periodu od 6. aprila do 10. maja 2018. godine biti na snazi privremena izmjena režima saobraćaja.
04.04.2018.
Ajnadžić u Jevrejskoj općini prisustvovao obilježavanju Pesaha
Jevreji širom svijeta obilježavaju Pesah, praznik slobode, proljeća, porodične radosti i beskvasnog hljeba, koji se slavi u spomen spasenja Jevreja iz egipatskog ropstva.
04.04.2018.
Završena nova saobraćajnica koja spaja dva dijela Ulice Maria Mikulića
Završena je izgradnja i asfaltiranje nove saobraćajnice, dužine oko 70 metara, koja spaja dva do tada odvojena dijela Ulice Maria Mikulića na Koševskom brdu.
04.04.2018.
Općina će podržati otvaranje izložbe o životu i radu Kalmija Baruha
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 4. aprila 2018. godine zajedno sa Jasminom Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport posjetio Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine gdje ih je ugostila direktorica Muzeja Šejla Šehabović.
03.04.2018.
Asfaltiranje nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića
Tokom dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka će okončati radove na asfaltiranju trotoara i nove saobraćajnice koja spaja dva odvojena dijela Ulice Maria Mikulića na Koševskom brdu. Izgradnjom ove saobraćajnice, u dužini od oko 70 metara, spojena su do sada dva razdvojena dijela Ulice Maria Mikulića, a realizacijom ovog projekta pomenuta ulica je nakon nekoliko decenija izgubila status „slijepe ulice“.
03.04.2018.
Općina dodjeljuje plastenike za četrnaest domaćinstava
U srijedu, 4. aprila 2018. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo (sala 205), Mis Irbina 1, bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa četrnaest poljoprivrednika sa područja općine Centar kojima će biti dodijeljeni plastenici.
03.04.2018.
Predstavnici Općine i Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“ usaglasili korake oko izgradnje spomen-obilježja
S namjerom da se riješi pitanje početka izgradnje spomen-obilježja posvećenog poginulim pripadnicima Odreda policije „Bosna” u parku kod Druge gimnazije, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na ovom lokalitetu održao sastanak sa predstavnicima Udruženja veterana Odreda policije „Bosna”.
03.04.2018.
Održana ekološka akcija u MZ „Koševo II“
Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Koševo II“ u koordinaciji sa mjesnim štabovima civilne zaštite Breka i Koševo II, a uz podršku Službe za civilnu zaštitu Općine Centar organizirana je ekološka akcija čišćenja pomenute mjesne zajednice.