Općina osigurala besplatan prevoz za 105 učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“

U nadi da će Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i KJKP „Gras“ u okviru svojih, zakonom utvrđenih nadležnosti, riješiti problem prevoza učenika Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, a koji stanuju na teritoriji mjesne zajednice „Betanija-Šip“, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 18. decembra 2019. godine posjetio pomenutu školu i sa direktoricom Aidom Petković, te predstavnicima roditelja i savjeta Mjesne zajednice dogovorio da Općina Centar preuzme finansiranje prevoza učenika do kraja ovog, i u prvoj trećini drugog polugodišta.

Stanovnici mjesnih zajednica „Betanija-Šip“ i „Nahorevo“ već nekoliko mjeseci negoduju zbog neredovnog prevoza zbog čega najviše ispaštaju učenici sa ovog područja. Tim povodom, načelnik Ajnadžić je nakon niza održanih sastanaka naglasio da će, uvažavajući probleme, prije svega najmlađih stanovnika, Općina izdvojiti sredstva kako bi se privremeno riješio prevoz đaka, u nadi da će resorno ministarstvo i KJKP „Gras“ naći rješenje.

 

-Djeca su prioritet i iako nije u našoj nadležnosti ne možemo dozvoliti da im se onemogući odlazak u školu. Ovo je prelazno rješenje, izdvojit ćemo sredstva za prevoz do kraja ovog polugodišta i u prvoj trećini drugog polugodišta, a nadamo se da će nadležno ministarstvo do tada ponuditi konačno rješenje, poručio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti