Vijesti

20.03.2018.
„Pokaži svoj talenat“ u Centru za podršku porodicama sa djecom sa poteškoćama u razvoju
U Sarajevu se i ove godine realizira projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
19.03.2018.
Pripremni radovi sanacije klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama
Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je proveo potrebne zakonske procedure za odabir izvođača pripremnih radova na sanaciji klizišta u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama.
19.03.2018.
Započela realizacija Projekta zapošljavanja mladih (YEP)
U organizaciji njemačke firme „GOPA“, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (Youth Employment Project - YEP), u ponedjeljak 19. marta 2018. godine u prostorijama nekadašnjeg Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) počeo je prvi modul edukacije polaznika pod nazivom „Program jačanja poduzetničkih vještina“.
19.03.2018.
Nastavak podrške centrima za zdravo starenje
U ovogodišnjem budžetu Općine Centar planirano je 35.000 KM kao podrška nesmetanom radu dva centra za zdravo starenje u ulicama Maršala Tita 12 i Muhameda Kantardžića 3 (zgrada Svjetlosti).
19.03.2018.
Općina Centar odlučna u poboljšanju energetske efikasnosti i zaštite okoliša
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, vodi brojne aktivnosti na realizaciji opredjeljenja iz usvojene Politike energetske efikasnosti u ovoj lokalnoj zajednici.
16.03.2018.
Zamjena dijela stolarije na objektu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“
U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu potpisan je ugovor o zamjeni dijela vanjske stolarije na objektu pomenute škole.
16.03.2018.
Održana prva radionica u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“
U Sarajevu se i ove godine realizira projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
16.03.2018.
Pomoć Vogošći i Olovu za sanaciju oštećenih saobraćajnica
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja pružati finansijsku pomoć drugim općinama iz budžetskih sredstava namijenjenih za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.
16.03.2018.
U četvrtak tematska sjednica Općinskog vijeća Centar
Peta tematska sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 22. marta 2018. godine u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u 15 sati.
15.03.2018.
Općina Centar donirala 10.000 KM „Kamernom teatru 55“
Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja podrške institucijama kulture Općina Centar Sarajevo je iz svog budžeta za 2018. godinu dodijelila grant u iznosu od 10 hiljada konvertibilnih maraka ''Kamernom teatru 55''.
15.03.2018.
Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Kartal donji
Tokom prošle sedmice radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima na sanaciji dijela Ulice Kartal donji od broja 22 do Čadordžinog potoka, koji se nalazi na granici sa Općinom Stari Grad.
15.03.2018.
Učenici škole „Alija Nametak“ pobjednici takmičenja iz geografije
U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ u četvrtak, 15. marta 2018. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.
15.03.2018.
Zahvalnice članovima civilne zaštite Centar za nesebično zalaganje
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite u Općini Centar u četvrtak 15. marta 2018. godine organizovan je sastanak gdje su u ime Općinskog štaba civilne zaštite uručene zahvalnice za uloženi rad, zalaganje i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.
15.03.2018.
U petak prva radionica u okviru projekta ''Pokaži svoj talenat''
U Sarajevu će i ove godine biti realiziran projekt pod nazivom ''Pokaži svoj talenat'' u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.
14.03.2018.
Općina ponudila rješenje za kosi lift na Ciglanama, na potezu Kanton
U vezi sa dugogodišnjim hroničnim, a ovih dana ponovo aktuelnim problemom funkcionisanja kosog lifta u naselju Ciglane i različitih interpretacija u vezi sa navedenim pitanjem u javnosti, izdajemo sljedeće saopštenje:
14.03.2018.
Početkom aprila biće održana manifestacija ''Pop Rock Centar 2018.“
U organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ i Udruženja muzičkih aktivnosti ''Art Forum'' u prostorijama kultnog FIS-a u srijedu 14. marta 2018. godine održana je press konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti oko organizacije muzičke manifestacije ''Pop Rock Centar 2018.'' Sam odabir lokacije za predstavljanje ovog projekta ima svoje simboličko značenje, jer je FIS nekada bio prva stanica mladim autorima i muzičkim grupama u njihovim karijerama nakon čega su slijedile Sloga i Dom mladih.
14.03.2018.
Predstavljen idejni projekt javne podzemne garaže na Bulevaru Franca Lehara
U Općini Centar Sarajevo je u srijedu, 14. marta 2018. godine predstavljen idejni projekt buduće javne podzemne garaže na Bulevaru Franca Lehara i dogovorene dalje aktivnosti.
14.03.2018.
Ajnadžić razgovarao sa stanovnicima Nahoreva
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u utorak 13. marta 2018. godine posjetio sjedište Mjesne zajednice „Nahorevo“ kako bi razgovarao sa stanovnicima o aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, te projektima koji se realiziraju na tom području.
13.03.2018.
Predstavnici UEFA-e u obilasku stadiona Asim Ferhatović Hase
Inspektori iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) obišli su u utorak, 13. marta 2018. godine stadion „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, a u cilju kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.
13.03.2018.
Nova donacija Općine Centar za poboljšanje zdravstvenih usluga
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i generalni direktor Javne ustanove „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ Fuad Husić su u utorak 13. marta 2018. godine u Općini Centar potpisali protokol o realizaciji granta u iznosu 35.000 KM koji je iz budžeta pomenute Općine izdvojen ovoj medicinskoj ustanovi.