Vijesti

13.03.2018.
Načelnik Ajnadžić podržava izgradnju koncertne dvorane
U prostorijama sarajevskog Kamernog teatra 55 u utorak, 13. marta 2018. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor ovog pozorišta Emir Hadžihafizbegović potpisali su pismo podrške izgradnji koncertne dvorane na Marijin Dvoru.
12.03.2018.
Sutra predstavnici UEFA-e dolaze na stadion „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu
Povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' na Koševu koju će provesti stručnjaci iz Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), u utorak 13. marta 2018. godine sa početkom u 10 sati će na Stadionu biti održan sastanak na kome će osim najavljene delegacije UEFA-e također biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
12.03.2018.
Finansijska podrška Općine Centar uspješnim sportistima
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić su u Domu mladih na Skenderiji u ponedjeljak, 12. marta 2018. godine za uspješne sportiste sa područja Centra uručili zaključke o dodjeli novčanih nagrada za njihove ostvarene izuzetne sportske rezultate.
09.03.2018.
Uspostavljanje saradnje između dvije općine iz Sarajeva i Skoplja
Delegacija Opštine Centar iz Skoplja, u petak 9. marta 2018. godine, predvođena gradonačelnikom Sašom Bogdanovićem posjetila je Općinu Centar Sarajevo gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa svojim saradnicima.
09.03.2018.
Sanacija prokopa i udarnih rupa započinje sa otvaranjem asfaltnih baza
Nakon okončanja propisane procedure koja se provodi u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, potpisani su okvirni sporazumi za izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji, izgradnji i redovnom održavanju cesta na području općine Centar Sarajevo za 2018. i 2019. godinu.
09.03.2018.
Održan kulturno-umjetnički program povodom Dana žena
Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena u punoj dvorani Javne ustanove “Centar kulture i mladih” u srijedu 7. marta 2018. godine polaznici sekcija ovog Centra su održali prigodan kulturno-umjetnički program.
09.03.2018.
U ponedjeljak dodjela stipendija za 348 srednjoškolaca i studenata
U Domu mladih Skenderija, u ponedjeljak 12. marta 2018. godine u 11 sati bit će upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendije za školsku 2017/2018. godinu koju dodjeljuje Općina Centar srednjoškolcima i studentima.
08.03.2018.
Ruže za članice centara za zdravo starenje i Udruženja porodica šehida i poginulih boraca
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, Udruženje porodica šehida i poginulih boraca, te dva centra za zdravo starenje koji djeluju na području ove lokalne zajednice.
08.03.2018.
Saradnja Općine Centar sa Austrijom u oblasti kulture
U srijedu, 7. marta 2018. godine Općinu Centar Sarajevo posjetili su potpredsjednik Austrijskog kulturnog udruženja (Österreichische Kulturvereinigung) iz Beča Peter Schneyder i arhitektica Stefanie Waldhör te predstavnica Regionalnog ureda Republike Austrije za naučnu i kulturnu saradnju Sarajevo Kamala Šertović.
08.03.2018.
Obilježena 20. godišnjica smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana
U organizaciji Udruženja generala BiH u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje članovi porodice, saborci, prijatelji i predstavnici više nivoa vlasti u četvrtak 8. marta 2018. godine odali su počast i obilježili 20. godišnjicu smrti generala Mustafe Hajrulahovića Talijana.
07.03.2018.
Završena procedura imenovanja Ulice Armije Republike Bosne i Hercegovine
Postavljanjem tabli sa natpisom na kojima stoji Ulica Armije Republike Bosne i Hercegovine zvanično je završena procedura davanja imena jednoj od najdužih ulica u Centru, od skoro četiri kilometra, između porodilišta na Jezeru i Poljina.
07.03.2018.
Za dodjelu plastenika pristigla 44 zahtjeva
Na javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika, koji je bio objavljen 12. februara 2018. godine i bio otvoren 15 dana, zaprimljena su 44 zahtjeva koja su uputili stanovnici rubnih područja općine Centar.
07.03.2018.
Posjete učenika predstavama Narodnog pozorišta
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine, i ove godine nastavljene su posjete učenika osnovnih škola sa područja Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Tokom proteklog mjeseca oko 400 učenika i nastavnika iz šest osnovnih škola besplatno su pogledali četiri predstave.
07.03.2018.
Javni poziv Općine Centar za sufinansiranje postavljanja termo fasada na stambenim zgradama
Općina Centar Sarajevo raspisala je i ove godine Javni poziv za sufinansiranje izrade termo fasada – utopljavanje stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, koji je objavljen u ponedjeljak, 26. februara 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba (rubrika ''Konkursi i oglasi'') i ostaje otvoren 45 dana.
06.03.2018.
Nastavljeni radovi treće faze rekonstrukcije Trga Prvog korpusa Armije RBiH
Sa poboljšanjem vremenskih prilika i po nalogu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, radnici građevinske firme „Sela“ su tokom dana nastavili sa radovima treće faze rekonstrukcije pješačkih staza na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH, koji je smješten ispred zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo. Za ovu fazu pomenutih radova Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 304.600 KM.
06.03.2018.
Općina Centar finansirala nabavku vozila za transport napuštenih pasa
U parku Hastahana na Marijin Dvoru u utorak, 6. marta 2018. godine, upriličena je primopredaja vozila za transport napuštenih pasa Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“.
05.03.2018.
Općina Centar sa partnerima želi aplicirati za sredstva iz evropskih fondova
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, u ponedjeljak 5. marta 2018. godine, u prostorijama kompanije Networks INT d.o.o. održan je sastanak na kome su pored predstavnika općinskih službi također prisustvovali predstavnici pomenute kompanije, te Udruženja za razvoj civilnog društva „Motivator“, firme „Kronauer Consluting“, kao i Udruženja “Kali Sara - Romski informativni centar“.
05.03.2018.
Stepenište kao podsjetnik opsade Sarajeva
Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar tokom ove godine, putem Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, kao realizatora i nadzora projekta, želi provesti proceduru realizacije projekata sanacije klizišta i rekonstrukcije stepeništa u Ulici Borak.
05.03.2018.
Nastavljena podrška Općine Centar stambenom zbrinjavanju mladih
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 20. redovnoj sjednici, održanoj 25. januara 2018. godine, usvojilo izmjene i dopune Odluke o raspodjeli novčanih sredstava za podršku stambenom zbrinjavanju mladih kroz refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina.
02.03.2018.
Saradnja Općine Centar i Srebrenice na projektima za održivi povratak
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 28. februara 2018. godine primio predstavnike Opštine Srebrenica - Nermina Alivukovića, zamjenika načelnika i Aliju Tabakovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica.