Vijesti

16.04.2018.
Skaka i Ajnadžić razgovarali o zajedničkim projektima Grada i Općine
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je Općinu Centar gdje ga je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
13.04.2018.
Okončan projekt energetske efikasnosti u školi ''Isak Samokovlija''
Presijecanjem vrpce i prigodnim kulturno-umjetničkim programom kojeg su izveli učenici Osnovne škole ''Isak Samokovlija'' na Marijin Dvoru 13. aprila 2018. godine ozvaničen je uspješan završetak projekta energetske efikasnosti kojeg su u ovoj obrazovnoj ustanovi zajedno proveli Kancelarija Svjetske banke za BiH, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Ministarstvo obrazovanja nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općina Centar.
13.04.2018.
Nagrađeni osnovci koji su pobijedili na takmičenjima iz znanja
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je 13. aprila 2018. godine prijem za učenike osnovnih škola sa Centra koji su osvojili prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i geografije tokom ove školske godine.
13.04.2018.
Općina Centar donirala 40.000 KM za Sarajevo Film Festival
U Općini Centar Sarajevo 12. aprila 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 40 hiljada konvertibilnih maraka Udruženju ''Obala Art Centar'' za podršku ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.
13.04.2018.
U Radićevoj ulici održane pokazne vježbe službi za zaštitu i spašavanje
U organizaciji Službe civilne zaštite Općine Centar održane su u četvrtak, 12. aprila 2018. godine u Radićevoj ulici u centru Sarajeva pokazne vježbe službi za zaštitu i spašavanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća, a koje djeluju u sklopu civilne zaštite Općine Centar.
12.04.2018.
Podrška perspektivnim mladim i uspješnim sportistima
U prostorijama Općine Centar u četvrtak 12. aprila 2018. godine održan je prijem za mlade i uspješne sportiste iz Centra, gdje je u ime načelnika Općine dr. Nedžada Ajnadžića domaćin bio savjetnik Mustafa Resić.
12.04.2018.
Obilježavanje godišnjice formiranja Armije RBiH
U okviru obilježavanja 26. godišnjice formiranja Armije RBiH i 13. godišnjice od formiranja Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH, na šehidskom mezarju Kovači, u četvrtak 12. aprila 2018. godine, delegacije svih nivoa vlasti i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH.
12.04.2018.
Upriličen prijem povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa
U sjedištu Mitropolije dabrobosanske gdje je i Saborna crkva Rođenja presvete bogorodice u Sarajevu, u četvrtak 12. aprila 2018. godine, upriličen je svečani prijem povodom pravoslavnog Vaskrsa.
12.04.2018.
Privremena zabrana saobraćaja u Radićevoj ulici zbog planiranih manifestacija
Zbog održavanja planiranih aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar u Radićevoj ulici će biti na snazi privremena izmjena režima saobraćaja.
11.04.2018.
Radovi na uređenju Trga Prvog korpusa Armije RBiH u završnoj fazi
Tokom proteklog perioda radnici angažovane građevinske firme „Sela“ su započeli sa popločavanjem pješačkih staza na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH, koji je smješten ispred zgrade Općine Centar i Kantona Sarajevo.
11.04.2018.
Pokazne vježbe službi za zaštitu i spašavanje
U susret Danima Općine Centar Sarajevo, koji se brojnim manifestacijama obilježavaju od 2. do 9. maja, općinska Služba civilne zaštite organizira pokazne vježbe koje će izvršiti službe za zaštitu i spašavanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća, a koje djeluju u sklopu civilne zaštite Općine Centar.
11.04.2018.
Općina će ulagati u poboljšanje stanja infrastrukture na Soukbunaru
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ održao sastanak sa predstavnicima ove mjesne zajednice na temu unapređenja stanja infrastrukture ovog naselja općine Centar.
11.04.2018.
Gimnazijalci u posjeti načelniku Nedžadu Ajnadžiću
Učenice trećeg razreda Druge gimnazije u Sarajevu Sarah Zeljković, Edina Sadiković, Nejla Zahirović i Sara Breko, zajedno sa profesoricom predmeta Građansko obrazovanje/demokratija i ljudska prava Ismetom Trepalovac posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
10.04.2018.
Započelo asfaltiranje pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije
Tokom dana radnici građevinske firme „Sela“ su započeli asfaltiranje pješačkih staza u parku kod sarajevske Druge gimnazije.
10.04.2018.
Počela montaža plastenika koje je Općina Centar dodijelila za 14 domaćinstva
Jučer je počela montaža plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 14 domaćinstava sa Kromolja, Slatine, Grdonja, Panjine kule i Nahoreva i taj posao će biti završen do kraja ove sedmice.
10.04.2018.
Pripreme za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja
Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja, na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić, održao je u utorak, 10. aprila 2018. godine sastanak posvećen pripremama za obilježavanje 2. maja kada Općina Centar slavi svoj praznik njegujući uspomenu na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada 1992. godine.
10.04.2018.
Pomoć Općine Centar projektima održivog povratka u Srebrenicu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, u utorak 10. aprila 2018. godine primio u posjetu predstavnice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe", koje su predvodile Kada Hotić i Munira Subašić.
09.04.2018.
Načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić posjetili romske porodice na Gorici
Povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić su u ponedjeljak 9. aprila 2018. godine posjetili romsko sarajevsko naselje na Gorici.
09.04.2018.
U Domu mladih na Skenderiji održana manifestacija posvećena Svjetskom danu Roma
U organizaciji Udruženja “Kali Sara - Romski informativni centar“ i Općine Centar u Domu mladih na Skenderiji u ponedjeljak 9. aprila 2018. godine obilježen je Svjetski dan Roma.
09.04.2018.
Prva faza izgradnje zgrade za smještaj ruševinaca biće gotova u planiranom roku
Radovi prve faze izgradnje objekta u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar, u Ulici Dejzina Bikića na Šipu, će biti okončani u planiranom roku.