Ajnadžić i Karačić ugostili porodice katoličke vjeroispovijesti u povodu Božića

U povodu nastupajućeg katoličkog praznika Božića, u Općini Centar je u utorak 24. decembra 2019. godine, upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručeni su simbolični pokloni Općine Centar, dok će novčana pomoć biti uplaćena na njihove račune tokom dana.

 

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, zajedno sa svojim zamjenikom Mustafom Mulićem, savjetnici općinskog načelnika Bećir Sirovina i Osmo Babić, kao i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić.

 

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić i predsjedavajuća Karačić su naglasili koliko je ovoj lokalnoj zajednici bitna tradicija okupljanja boračkih porodica povodom vjerskih praznika. 

 

-Svjesni smo da mi kao Općina ne možemo riješiti sve probleme, ali želimo sa ovim postupkom pokazati koliko nam je značajno da vas ugostimo povodom predstojećeg Božića i na taj način pokažemo koliko cijenimo vaše najmilije koji su dali svoj život za našu slobodu. Naša je obaveza da se stalno podsjećamo poginulih tokom posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog. Mi smo sretni što živimo u okruženju gdje na malom prostoru imamo različite vjere i nacije, što predstavlja komparativnu prednost naše zemlje. Želimo vam da u miru i blagostanju provedete ove predstojeće blagdanske dane, poručili su prisutnima Ajnadžić i Karačić.

 

U ime prisutnih na sveukupnoj podršci koju načelnik Ajnadžić i Općinsko vijeće Centar pružaju boračkoj populaciji se zahvalila predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Centar Ramiza Šejto.

 

Osim navedenog prijema načelnik Ajnadžić je tokom dana, zajedno sa svojim saradnicima, a povodom sutrašnjeg katoličkog Božića posjetio dvije katoličke porodice. Prva je Josefina Radić koja stanuje u Ulici Sepetarevac 32, a druga porodica je Edita Hido iz Ulice Sarač Ismailova 57, kojima je zaželio sretan Božić i puno zdravlja. Naime ove dvije porodice su odabrane, jer se radi o osobama koje imaju po 90 godina života. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić svojim domaćinima uručio pakete sa osnovnim životnim namirnicama te korpe sa voćem da im kako je kazao trpeza ove godine za Božić bude što bogatija i raznovrsnija.

 
05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti