Vijesti

23.04.2018.
Zahvaljujući podršci Općine Centar Merima Bašić ostvarila svoj dugogodišnji san
Najbolja bosanskohercegovačka kickbokserka Merima Bašić koja je u ovom sportu osvojila niz medalja i nagrada i u najboljem svijetlu pronijela glas o Sarajevu i državi BiH jedna je od mladih ljudi sa kojima je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.
23.04.2018.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru
Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, radnici građevinske firme „Bosman“ su krajem prošle sedmice započeli sa sanacijom oštećenja na kolovozu u Ulici Patriotske lige od raskrsnica sa Nahorevskom ulicom prema Rekreativno zabavnom centru „Pionirska dolina“.
23.04.2018.
Porodični i ekološki dan Općine Centar u Pionirskoj dolini 5. maja
Programom obilježavanja Dana Općine Centar, koji traju od 2. do 9. maja, planirano je, između ostalih brojnih aktivnosti, da se u subotu 5. maja 2018. godine od 10 do 14 sati u Pionirskoj dolini obilježi ''Porodični i ekološki dan Općine Centar'', a ulaz za sve posjetioce će biti besplatan.
20.04.2018.
Studenti prezentirali zanimljiva idejna rješenja uređenja trga kod Pozorišta mladih
U Općini Centar Sarajevo studenti Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta prezentirali su njihova idejna rješenja uređenja trga ispred Pozorišta mladih – budućeg Trga kulture Jurislav Korenić.
20.04.2018.
Općini Fojnica donirano 20 hiljada KM za sanaciju putne komunikacije
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je Općinu Fojnica gdje ga je ugostio načelnik ove lokalne zajednice Sabahudin Klisura.
19.04.2018.
Općina donirala 10.000 maraka Akademiji nauka i umjetnosti BiH
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i sekretar Sekretarijata Akademije nauka i umjetnosti BiH Amra Avdagić potpisali su protokol na osnovu kojeg Općina iz svog budžeta i ove godine donira 10 hiljada konvertibilnih maraka za sufinansiranje programskih aktivnosti ove ugledne naučne institucije.
19.04.2018.
Iz budžeta Općine Centar dodijeljeno 25.000 KM vjerskim zajednicama
U prostorijama Općine Centar u četvrtak 19. aprila 2018. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je za potrebe tri vjerske zajednice u BiH potpisao zaključke o dodjeli iznosa od 25.000 KM iz općinskog budžeta.
19.04.2018.
Sutra u općini Centar ekološka akcija povodom Dana planete Zemlje
U povodu Dan planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila, na području općine Centar će u petak, 20. aprila 2018. godine u vremenu od 10 do 15,30 sati biti provedena velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina.
19.04.2018.
Održana obuka za vijećnike Općinskog vijeća Centar u okviru ReLOaD projekta
U velikoj sali Općine Centar u četvrtak 19. aprila 2018. godine Savez općina i gradova FBiH i Služba za obrazovanje, kulturu i sport ove Općine su za vijećnike Općinskog vijeća Centar organizovali obuku na temu „Transparentnost finansiranja organizacija civilnog društva iz budžeta jedinica lokalne samouprave“.
18.04.2018.
Velika ekološka akcija u općini Centar povodom Dana planete Zemlje
Čuvanje okoliša i poboljšanje kvaliteta životne sredine jedan je od prioritetnih zadataka kojima Općina Centar posvećuje dužnu pažnju.
18.04.2018.
Sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar
U srijedu, 18. aprila 2018. godine održan je 2. sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana Općine Centar od 2. do 9. maja.
18.04.2018.
Prošlo je 26 godina od pogibije narodnog heroja Safeta Hadžića
Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ispred spomen-obilježja podignutog u čast narodnog heroja Safeta Hadžića ispred sarajevske Općine Novi Grad, delegacije vlasti i boračkih organizacija, te ratnih saboraca su u srijedu 18. aprila 2018. godine obilježili 26. godišnjicu od pogibije ovog narodnog heroja.
18.04.2018.
Obilježena godišnjica briljantne vojne akcije „Pretis“
U organizaciji Udruženja boraca „Patriotska liga“ Vogošća i Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“, u srijedu 18. aprila 2018. godine, ispred kapije nekadašnje Fabrike namjenske industrije „Pretis“ u Vogošći obilježena je godišnjica vojne akcije izvlačenja naoružanja iz ove fabrike.
17.04.2018.
Uz finansijsku podršku Općine Centar mladi Mirza Hajvaz će nabaviti potrebnu komoru za uspješno vođenje svog privatnog biznisa
Krajem prošle godine u Općini Centar je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis.
17.04.2018.
Završen drugi ciklus edukacije polaznika Projekta zapošljavanja mladih (YEP)
U prostorijama nekadašnjeg Centra za mlade na Gorici u periodu od 11. do 14. aprila održan je drugi ciklus edukacije polaznika pod nazivom „Program jačanja poduzetničkih vještina“.
17.04.2018.
„Gastro Fest“ u parku Hastahana na Marijin dvoru
Udruženje ugostitelja Kantona Sarajevo ima namjeru da tokom ljetnih mjeseci organizuje manifestaciju pod nazivom „Gastro Fest“, gdje će biti predstavljena domaća kuhinja i izvorna bosanska muzika.
17.04.2018.
Donacija Općine Centar za žene operisane od karcinoma dojke
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je sa predsjednicom Udruženja ''Zajedno smo jedno'' Nerminom Hasić protokol na osnovu kojeg Općina iz svog budžeta dodjeljuje 10 hiljada konvertibilnih maraka ovom udruženju za nabavku paketića prve pomoći koji se daruju ženama operisanim od karcinoma dojke.
16.04.2018.
„Sunčana jedra“ ponovno prekrila Ferhadiju
Sa poboljšanjem vremenskih prilika i očekivanim povećanjem temperatura zraka sa dolaskom ljetnih mjeseci, Općina Centar Sarajevo i firma „Samas“ su i ove godine realizovali zajednički projekat postavljanja „sunčanih jedara“ u ulicama u užem gradskom jezgru.
16.04.2018.
Općina Centar nastavlja svoju finansijsku podršku za odlazak srednjoškolaca na ekskurziju
U Općini Centar u ponedjeljak 16. aprila 2018. godine, upriličeno je potpisivanje protokola između predstavnika ove Općine i direktorice Srednje zubotehničke škole Elvire Jašarbašić. Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje da će u roku od sedam dana uplatiti 2.000 KM, a koji će biti iskorišten za ekskurziju.
16.04.2018.
Upozorenje na opasnost od požara prilikom spaljivanja korova
S obzirom na nadolazeće toplije proljetne dane kada se vrši priprema i uređenje bašti za sjetvu, Štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava građane na opasnost od mogućeg izbijanja požara.