Otvoren Centar za zdravo starenje na Soukbunaru

U prostorijama Mjesne zajednice danas je na Soukbunaru otvoren četvrti po redu Centar za zdravo starenje u općini Centar.

Udruženje za promociju i unapređenje zdravlja "Generacija" će implementirati aktivnosti u pomenutom centru koji već sada broji preko 30 članova. Otvaranju Centru su u ime Općine prisustvovali načelnik Srđan Mandić, predsjedavajući Vijeća Sejad Đozo, dopredsjedavajuća Ira Adilagić i vijećnik Nermin Kapo.

 

Nađija Bukvić, stanovnica Soukbunara je inicirala otvaranje Centra za zdravo starenje u ovom naselju.

 

-Ovo je poseban dan jer otvaramo vrata Centra za zdravo starenje. Hvala načelniku Mandiću, predsjedavajućem Đozi i svim vijećnicima na podršci inicijativi. Centar je potreban građanima jer je naše naselje godinama zapostavljano, a sada imamo drugi dom, kazala je gospođa Nađija.

 

Načelnik Mandić je iskazao zadovoljstvo jer je na Soukbunaru otvoren Centar za zdravo starenje.

 

-U ponedjeljak smo otvorili školu na Šipu, a danas otvaramo Centar za zdravo starenje i tu postoji velika simbolika. Neizmjerno mi je drago što smo ovdje i što centar počinje sa radom. Sve probleme koji se budu pojavljivali rješavat ćemo, a naša najveća satisfakcija su zadovoljni stanovnici i korisnici, naglasio je načelnik Mandić.

 

Predsjedavajući Đozo je istakao da će na Soukbunaru u narednom periodu biti realizovani i drugi projekti.

 

- Soukbunar je mjesto gdje sam rođen i gdje sam odrastao. Drago mi je što danas ovdje vidim veliki broj ljudi. Kada smo preuzeli mandate u Općini Centar započeli smo priču oko mreže centara za zdravo starenje. Soukbunaru nedostaju mnogi sadržaji i tako smo zahvaljujući Nađinoj inicijativi krenuli u otvaranje centra na ovom području. U narednom periodu ćemo pomagati ovaj centar, ali i stanovnike Soukbunara općenito. Ovo je područje koje ima značajne probleme, a mi smo spremni da ih počnemo rješavati, kazao je predsjedavajući Đozo.

 

Otvaranje Centra je praćeno kulturno zabavnim programom, a za članove su obezbijeđeni i prigodni poklon paketi.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti