Predstavnici Općinskog vijeća Centar obišli Gornju Breku

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo zajedno sa Jasminom Ademovićem, vijećnikom u Centru i predsjedavajućim Gradskog vijeća, te vijećnicima Lajlom Ćosović i Dženanom Muminovićem, posjetio je mjesnu zajednicu Hrastovi-Mrkovići.

Zajedno sa mještanima delegacija Općinskog vijeća je obišla i ulicu Gornja Breka u kojoj je prije nešto više od mjesec dana zbog padavina poplavilo nekoliko domaćinstava.

 

S obzirom na intenzivne padavine predstavnici Općinskog vijeća su posjetili stanovnike ove ulice kako bi provjerili stanje na terenu.

 

Zahvaljujući radovima na oborinskoj i kanalizacionoj infrastrukturi, te asfaltiranju saobraćajnice, ovog puta obilne kišne padavine nisu prouzrokovale nikakve probleme u ovom naselju.

 

Mještani su izrazili zadovoljstvo urađenim poslom, ali i činjenicom da se u njihovoj ulici više ne dešavaju poplave i ne stvaraju bujice koje uzrokuju znatne materijalne štete.

 

Predsjedavajući Đozo je zajedno sa ostalim vijećnicima istakao kako će Općina Centar pratiti stanje sa padavinama, ali i nastaviti raditi na prevenciji od poplava. 

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti