OPĆINA CENTAR POTPISALA UGOVOR

Građani Centra Veterinarskoj stanici mogu prijaviti lokacije na kojima se nalaze napušteni psi

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor o realizaciji granta KJP „Veterinarska stanica“ za usluge hvatanja pasa lutalica sa područja ove lokalne zajednice.
Građani Centra Veterinarskoj stanici mogu prijaviti lokacije na kojima se nalaze napušteni psi

Kako je navedeno u potpisanom ugovoru, psi će biti hvatani po prijavi građana, predstavnika mjesne zajednice ili službe Općine Centar. U takvim slučajevima će se vršiti prevoz životinja na tretman u veterinarsku stanicu.

 

Nakon obavljene veterinarske obrade uhvaćena životinja će biti proslijeđena na brigu i čuvanje u azil Prača. Navedene usluge će predstavnici  KJP „Veterinarska stanica“ Sarajevo raditi u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti dobrobiti životinja i drugim zakonskim propisima koje uređuju ovu oblast.

 

-Naši sugrađani imaju mogućnost prijaviti pse lutalice Higijenskom servisu KJKP „Rad“ (033/450-269), dok će zahvaljujući ovom ugovoru imati mogućnost da prijave i pse lutalice direktno Veterinarskoj stanici Sarajevo na broj telefona 033/770-360 ili na broj azila u Prači 061/164-947, objasnili su iz Veterinarske stanice Sarajevo.

 

Općina Centar je za realizaciju ovog projekta u svom budžetu obezbijedila 25.000 KM.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti