Počeo 4. Memorijalni malonogometni turnir „Elvis Husaković Eli“

U okviru obilježavanja „Dana maloljetnog borca“ u subotu, 6. novembra 2021. godine u dvorani R Sport Centar održan je 4. po redu Memorijalni malonogometni turnir „Elvis Husaković Eli“.

Turnir na kojem je učestvovalo 14 ekipa otvorila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Prije zvaničnog početka turnira predstavnici organizatora, Udruženja „Malolljetni borci“ Općine Centar, dodijelili su zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali podršku ovom turniru.

Prvim utakmicama u ime Općine Centar prisustvovali su dopredsjedavajuća Ira Adilagić i vijećnici Lajla Ćosović, Mehmed Muharemović, Miralem Šenderović i Jasmin Šljivo, predsjednica Komisije za boračka pitanja Suada Pašić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić, kantonalni ministri za boračka pitanja i kulturu i sport Omer Osmanović i Samir Avdić.

-Posebna je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje. Općina Centar će nastaviti podržavati tradicionalno održavanje memorijalnog turnira u čast očuvanja sjećanja na poginule maloljetne borce i njihove maloljetne drugove, a sve kako bi spriječili od zaborava sve one koji su dali živote za našu državu Bosnu i Hercegovinu. Posebne čestitke organizatorima, a učesnicima želimo sretan i uspješan turnir, kazala je dopredsjedavajuća Adilagić.

Za najbolje plasirane ekipe na turniru obezbijeđeni su pehari i nagrade.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti