Obilne padavine nisu prouzrokovale veće štete u općini Centar

Na području općine Centar usljed obilnih padavina nije bilo većih posljedica.
Obilne padavine nisu prouzrokovale veće štete u općini Centar

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar Sarajevo, u okviru svojih redovnih aktivnosti, u stanju je pripravnosti i prati stanje na terenu, shodno informacijama Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite o količinama padavina i procjenama eventualne opasnosti od poplava, pokretanja klizišta i drugih prirodnih nesreća.

Načelnik Srđan Mandić, kao komandant Štaba civilne zaštite u stalnom je kontaktu sa saradnicima iz nadležne službe, ali i članovima mjesnih štabova koji nadgledaju stanje na terenu.

U razgovoru sa Nerminom Muzurom, načelnikom Općine Ilidža koja je pretrpila vjerovatno i najteže posljedice uzrokovane poplavama, načelnik Mandić je ponudio pomoć Općine Centar.

Prema riječima Mehe Čalije, pomoćnika općinskog načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, na području središnje sarajevske općine za sada nema opasnosti od izlijevanja vodotoka i pokretanja klizišta.

-Trenutna aktivnost naše službe je da stalno provjeravamo stanje na terenu, kazao je Čalija.

Služba civilne zaštite i u narednim danima će biti na terenu i poduzimati sve preventivne mjere kako bi se mogućnost nesreća svela na minimum.

04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
Više vijesti