Vijesti

11.11.2019.
Danas planiran završetak radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Buka
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, od planiranih radova na sanaciji Ulice Buka, imaju još da završe asfaltiranje trotoara duž ove saobraćajnice, tako da radove na realizaciji ovog projekta planiraju završiti tokom dana.
10.11.2019.
Na Nišićkoj visoravni obilježena 25. godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića
U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“, u nedjelju, 10. novembra 2019. godine kod spomen-obilježja na Nišičkoj visoravni okupljanjem saboraca i članova porodice, te predstavnika Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Općine Centar obilježena je 25. godišnjica od pogibije Esada Ese Bajramovića, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.
08.11.2019.
Podrška održivom povratku mještanima naselja Pediše na Sokocu
U okviru projekta podrške održivom povratku u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje izgradnje i asfaltiranja dijela lokalnog puta Buječ-Bunarine u naselju Pediše Opština Sokolac.
08.11.2019.
Tokom dana očekuje se završetak asfaltiranja dijela Ulice Patriotske lige
Radnici građevinskog preduzeća „Bosman“ danas su započeli sa postavljanjem završnog sloja asfalta na dijelu Ulice Patriotske lige, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.
08.11.2019.
Održano predavanje za djecu iz osnovnih škola o upravljanju robotskom rukom
U prostorijama kompanije Networks INT d.o.o. održana je obuka za učenike iz osnovnih škola s područja općine Centar o upravljanju prve bh. robotske ruke HAS_One.
08.11.2019.
Dani komedije „Smijeh je lijek“ od 25. do 30. novembra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u Sarajevu će od 25. do 30. novembra 2019. godine biti održani Dani komedije „Smijeh je lijek“ koje organizira Centar kulture i mladih - javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar.
07.11.2019.
Uloga vjerskih zajednica u odgoju mladih
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12), a u organizaciji Komisije Općinskog vijeća Centar za odnose sa vjerskim zajednicama, održan je okrugli sto na temu „Uloga i značaj crkava i vjerskih zajednica u odgoju mladih“, gdje su svoje učešće, pored članova pomenute komisije i Općine Centar, također uzeli predstavnici vjerskih zajednica.
07.11.2019.
Javni poziv organizacijama civilnog društva
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za sufinansiranje provedbe projekata organizacija civilnog društva ugovorenih iz programa i fondova evropske unije za 2019/20 godinu.
07.11.2019.
Obilježena godišnjica pogibije komandanta Esada Bajramovića
U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca „Unija veterana općine Centar“ i Sekcije 105. motorizovane brigade, u četvrtak 7. novembra 2019. godine u haremu Alipašine džamije okupljanjem saboraca i članova porodice, te predstavnika Kantona Sarajevo i Općine Centar obilježena je 25. godišnjica pogibije Esada Ese Bajramovića, načelnika štaba 105. motorizovane brigade.
07.11.2019.
Završni radovi treće faze izgradnje biciklističke staze u Alipašinoj ulici
U dosadašnjem toku radova na realizaciji treće faze projekta izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli okončati radove na velikom dijelu planirane staze koja prolazi pored stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, odnosno završiti sa asfaltiranjem ovog dijela nove biciklističke staze, nakon čega slijedi iscrtavanje horizontalne signalizacije.
06.11.2019.
Općina za jedan dan donijela rješenje o uklanjanju prvog objekta na trasi Prve transverzale
Izgradnja Prve transverzale je najveći prioritet za Općinu Centar Sarajevo gdje se načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa općinskim službama maksimalno angažovao kako bi svi poslovi iz nadležnosti ove lokalne zajednice bili što prije završeni.
06.11.2019.
Delegacija iz Italije boravila u posjeti Općini Centar u okviru programa sjećanja na antifašizam, solidarnost i borbu protiv fašizma
Delegacija iz pokrajine Reggio Emilia iz Italije boravila je u posjeti Općini Centar, a u okviru programa sjećanja na antifašizam, solidarnost i borbu protiv fašizma.
06.11.2019.
Odigrane utakmice četvrtog kola malonogometnog turnira osnovaca iz Centra
Na otvorenom terenu sarajevskog FIS-a odigrane su utakmice četvrtog kola malonogometnog turnira osnovaca iz Centra.
06.11.2019.
Mladi iz Centra prezentovali svoje poslovne ideje
Komisija za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar Sarajevo je tokom proteklog perioda organizovala prezentaciju poslovnih ideja mladih, koji su podnijeli zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava na javni poziv koji je bio otvoren od sredine juna do sredine augusta ove godine.
05.11.2019.
Otvoren dječiji kutak u šalter sali Općine Centar
U šalter sali Općine Centar od danas je u funkciji dječiji kutak, koji će pomoći roditeljima da prilikom obavljanja administrativnih poslova u ovoj lokalnoj zajednici ostave pod nadzorom svoje dijete koje će uz čitanje slikovnica, bojenje ili na neki drugi zabavni način provesti vrijeme.
05.11.2019.
Uručena novčana pomoć Općine Centar za 42 porodilje
Danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje u Ulici maršala Tita broj 12, organizovano uručenje jednokratnih novčanih pomoći za 42 porodilje iz Centra.
05.11.2019.
Obilježen Dan maloljetnog borca općine Centar
U prisustvu velikog broja prijatelja, predstavnika Kantona Sarajevo, Općine Centar i boračkih udruženja, a u organizaciji Udruženja maloljetnih boraca općine Centar Sarajevo, u utorak, 5. novembra 2019. godine na Nišićima je obilježen Dan maloljetnog borca.
05.11.2019.
Počeli radovi na sanaciji spomen obilježja na području općine Centar
Krajem prošlog mjeseca radnici građevinske firme „Sela“ su započeli radove na sanaciji 18 spomen obilježja na području općine Centar.
04.11.2019.
Tokom ove sedmice okončanje radova na stabilizaciji tla na Soukbunaru
Ukoliko dozvole vremenske prilike radovi na stabilizaciji klizišta na Soukbunaru, u Ulici boraca Zlatišta između brojeva 6 i 19 (nekadašnji dio Trebevićke ulice) bi trebali biti završeni tokom ove sedmice.
04.11.2019.
Okončan projekat sanacije proloma tla u Velikom parku
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su, pod stručnim nadzorom Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, tokom protekle sedmice okončali projekat sanacije proloma tla i uređenja okoline u Velikom parku.