Otvorena izložba članova Centra za zdravo starenje

Simboličkim presijecanjem vrpce načelnik Općine Centar Srđan Mandić, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, te dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić otvorili su izložbu u Centru za zdravo starenje smještenom u objektu vrtića „Razigrani dani“.

Izloženi su radovi članova likovne i kreativnih sekcija, a sav prihod od prodaje će biti iskorišten za rad centara za zdravo starenje kojima upravlja Udruženje „Zdravo živi/Sretno stari“. Otvaranje izložbe uveličali su članovi horova „Ruže“ i Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ kao i članovi plesne sekcije, te ostali gosti. 

 

Predsjedavajući Đozo je naglasio da je oduševljen količinom pozitive energije i dobrih vibracija u centrima za zdravo starenje.

 

–Kada god dolazimo u centre za zdravo starenje obraduje nas pozitivna energija naših sugrađana. Podrška radu svim centrima za zdravo starenje će biti neizostavna i u narednom periodu, istakao je Đozo.

 

Načelnik Mandić je kazao da je atmosfera koja vlada u centrima za zdravo starenje nešto što trebaju osjetiti svi.

 

-Naredni put sa nama treba doći više vijećnika i ministara kako bi vidjeli ovu pozitivnu atmosferu i kako se lijepo družite i dočekujete goste. Udruženje „Zdravo živi/Sretno stari“ je dovelo ovaj centar na zavidan nivo gdje sigurno ne zaostajemo za  razvijenijim zemljama, naglasio je načelnik Mandić.

 

Dogradonačelnik Bašić se zahvalio za sve što su članovi Centra u produktivnim godinama učinili za grad, zemlju i zajednicu.

 

–Hvala vam na svemu što ste ostavili našim generacijama da možemo stvarati nešto bolje i više kao što ste vi svojevremeno radili. Žao mi je što se često zaboravi na vaš doprinos u napretku naše zajednice, izjavio je Bašić.

 

Današnjoj svečanosti otvaranja prodajne izložbe su u ime Općine Centar također prisustvovali vijećnici Lajla Ćosović i Velija Katica.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti