Nagradni konkurs za najbolju video priču „Mojih 3 minuta“

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ objavila je nagradni konkurs za najbolju video priču pod nazivom „Mojih 3 minuta“. Pravo prijave na konkurs imaju svi stanovnici Bosne i Hercegovine.
Nagradni konkurs za najbolju video priču „Mojih 3 minuta“

Finalni video materijal, kojeg učesnici mogu napraviti telefonom, kamerom ili fotoaparatom, treba sadržavati elemente: glume, plesa, pjevanja, audio i video montaže, te svih ostalih scenarističkih rješenja za kratku video priču. Dakle priču ne treba shvatati kao puki dokument kojim će se snimiti statična priča već je u video potrebno unijeti što je moguće više emocija i situacija koje opisuju pojedine događaje vezane za temu.

 

Također je navedeno da svaki učesnik može poslati samo jednu video priču na konkurs. Organizatori su obezbijedili nagradni fond za prva tri osvojena mjesta u iznosu od 700 KM, od čega prvoplasirani dobija 400 KM, za drugo mjesto je obezbijeđena nagrada u iznosu od 200 KM, dok je za treće mjesto nagrada 100 KM.

 

Uslovi učešća, tehničke specifikacije video materijala, kao i specifikacije konkursa zainteresovani mogu pronaći na sljedećem linku: https://centarkulture.ba/videokonkurs-2021/, gdje također mogu ispuniti i prijavni obrazac.

 

Prijave za nagradni konkurs za najbolju video priču „Mojih 3 minuta“ je moguće slati do 25. decembra ove kalendarske godine.

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti