Rekonstrukcija i nadogradnja javne rasvjete na području Centra

Općina Centar je sklopila ugovor o izvođenju radova na nadogradnji i rekonstrukciji javne rasvjete. Za ovu namjenu Općina je obezbijedila 530.000 KM u svom budžetu, a ugovor je potpisan sa firmom „Step“ kao izvođačem radova.
Rekonstrukcija i nadogradnja javne rasvjete na području Centra

Na osnovu potpisanog dokumenta planirana je nadogradnja i rekonstrukcija javne rasvjete na sljedećim ulicama i lokacijama: u prolazu u Ulici Juraja Najdharta između brojeva 15 i 17, Armije RBiH iza broja 40, Dajanli Ibrahim-bega na pristupnoj saobraćajnici prema romskom naselju na Gorici, Husrefa Redžića 15 i 16, Asafa Serdarevića od 1 do 5, Muhameda Hadžijahića 58 i 60, Braće Begić 30-32, Marija Mikulića 65, Jukićeva 9, Pehlivanuša 38, te u Nahorevskoj ulici u novom stambenom naselju.

 

Također je planirana obnova javne rasvjete ispred Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ kao i na trolejbuskoj okretnici na Jezeru u neposrednoj blizini škole s ciljem povećanja sigurnosti djece.

 

Projektom je planirana obnova javne rasvjete na izletištu Čavljak, kao i prema naselju Nahorevska brda, putu koji vodi do vodopada Skakavac.

 

Nova rasvjeta biće ugrađena i oko stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na cijelom području mjesnih zajednica „Džidžikovac-Koševo I“ i „Marijin dvor“.

 

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti