80 hiljada KM za rekonstrukciju kotlovnice u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

U okviru nastavka projekta obnove i opremanja odgojno-obrazovnih ustanova potpisan je ugovor za rekonstrukciju kotlovnice u Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“.
80 hiljada KM za rekonstrukciju kotlovnice u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“

U ime ove ustanove ugovor je potpisala direktorica Fatima Prohić, dok je u ime Općine Centar, iz čijeg ovogodišnjeg budžeta je izdvojeno 80.000 KM,  ugovor potpisao načelnik Srđan Mandić.

 

Direktorica Prohić se zahvalila načelniku Mandiću i Općinskom vijeću na dosadašnjoj finansijskoj podršci koja je imala za cilj poboljšanje uslova rada i boravka, kako osoblja, tako i učenika u ovoj školskoj ustanovi.

 

– Pored sredstava koje nam je odobrila Općina Centar, potrebno je još oko 70.000 KM za realizaciju ovog projekta kojeg ne možemo raditi parcijalno. Iz kotlovnice naše škole su se nekada zagrijavali i okolni objekti, tako da je pored zamjene plinskog kotla i rezervoara potrebno uraditi i uklanjanje starih cijevi za grijanje, koje danas nisu u upotrebi i sada predstavljaju opasnost za naše uposlenike i djecu. Navedena sredstva će biti dovoljna za novu plinsku kotlovnicu i instalacije bez dodatnog rezervoara za naftu kao alternativnog izvora grijanja škole. Nakon obezbjeđenja svih sredstava pokrenut ćemo proceduru javnih nabavki za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za rekonstrukciju kotlovnice u našoj školi, kazala je Prohić.  

04.07.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
Napreduju radovi na sanaciji Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti