Vijesti

29.10.2019.
Održan okrugli sto „Sva lica pristupačnosti“
U utorak, 29. oktobra 2019. godine održan je okrugli sto na temu „Sva lica pristupačnosti“ sa ciljem prezentiranja stanja i identificiranja potreba na polju pristupačnosti osobama sa invaliditetom sa područja Kantona Sarajeva.
29.10.2019.
Općina Centar podržala međunarodnu konferenciju „Obrazovanje i informacione tehnologije – STEM i obrazovne tehnologije"
U organizaciji Udruženja nastavnika i profesora informatike u Kantonu Sarajevo (EDUIT), a u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općinom Centar, Univerzitetom u Sarajevu, osnovnim i srednjim školama KS, te privrednim subjektima iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) i poduzetništva, održana je druga međunarodna konferencija „Obrazovanje i informacione tehnologije – STEM i obrazovne tehnologije", posvećena digitalnim kompetencijama nastavnika i transformaciji obrazovanja“. Općina Centar je finansijski podržala održavanje pomenute konferencije.
29.10.2019.
Objavljeni konkursi za stipendiranje srednjoškolaca i studenata
Općina Centar raspisala je konkurse za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata u školskoj 2019/2020. godini, koji su objavljeni 29. oktobra 2019. godine u dnevnom listu „Dnevni avaz“ i na općinskoj web stranici u rubrici „Konkursi i oglasi“. Konkurs ostaje otvoren do 15. novembra 2019. godine.
28.10.2019.
Izgradnja biciklističke staze i rekonstrukcija ulice Armije RBiH se odvijaju prema planiranoj dinamici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 28. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima obišao dva gradilišta na području općine Centar.
28.10.2019.
Javni poziv djeci šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta koja su namijenjena razvoju poduzetništva i zapošljavanju djece šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.
28.10.2019.
Završeni radovi na sanaciji dijela Ulice Ismeta Mujezinovića
Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli, u planiranom roku, okončati radove na asfaltiranju dijela Ulice Ismeta Mujezinovića između brojeva 18 i 28.
28.10.2019.
Počinje rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Patriotske lige
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u utorak, 29. oktobra 2019. godine u 12 sati zajedno sa saradnicima i predstavnicima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo obići lokalitet u Ulici Patriotske lige gdje je planiran početak radova na rekonstrukciji saobraćajnice, I faza, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.
26.10.2019.
OPĆINA CENTAR ĆE FINANSIRATI IZGRADNJU SPOMEN-OBILJEŽA
Položen kamen temeljac za izgradnju spomen-obilježja „Lasta“
U prisustvu građana, prijatelja, predstavnika svih nivoa vlasti, te boračkih udruženja u subotu, 26. oktobra 2019. godine u Spomen parku Odred Lasta koji se nalazi na uglu ulica Patriotske lige i Bolnička, kod Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu gdje je nekada bilo sjedište ove slavne jedinice, položen je kamen temeljac za izgradnju spomen-obilježja Lasta u čast poginulim pripadnicima Odreda.
26.10.2019.
Položeno cvijeće ispred mezarja ubijenih policajaca u Velikom parku
Delegacija Općine Centar koju je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 26. oktobra 2019. godine položila cvijeće ispred mezara ubijenih policajaca u Velikom parku, te učenjem Fatihe odata je dužna počast stradalim mladićima.
26.10.2019.
Odigrana predstava i održana radionica „Vuneno pozorištance“ za djecu sa poteškoćama u razvoju
U okviru projekta „Vuneno pozorištance“ danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar u poslijepodnevnim satima održana interaktivna predstava za djecu sa poteškoćama u razvoju.
25.10.2019.
Za osnovce iz Centra održana predavanja o zaštiti od požara
Predstavnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar u saradnji sa pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ održali su za učenike šestih razreda i njihove nastavnike Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ predavanja o zaštiti od požara.
25.10.2019.
U ponedjeljak počinje rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Patriotske lige
U ponedjeljak, 28. oktobra 2019. godine počinje realizacija projekta rekonstrukcije saobraćajnice u Ulici Patriotske lige i to od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo pa sve do spoja sa Ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini.
25.10.2019.
Učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ posjetili Općinu Centar
Povodom Svjetskog dana jabuka, koji se u svijetu obilježava 20. oktobra, učenici Osnovne škole „Hasan Kikić“ su zajedno sa svojim direktorom Almirom Plehom i pedagogicom Azeminom Macić posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.
25.10.2019.
Načelnik Ajnadžić sa predstavnicima Općinskog vijeća razgovarao o kapitalnim projektima
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić upriličio je sastanak na kojem su pored predstavnika općinskih službi prisustvovali i vijećnici Općinskog vijeća, te JU Centar za sport i rekreaciju.
24.10.2019.
Inkluzivna predstava „Vuneno pozorištance“ za djecu sa poteškoćama u razvoju
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, u prostorijama Centra za zdravo starenje (Maršala Tita 12) će u petak 25. oktobra 2019. godine sa početkom u 17 sati biti održana interaktivna predstava za djecu sa poteškoćama u razvoju pod nazivom „Vuneno pozorištance“.
24.10.2019.
Do kraja sedmice završetak izgradnje „ciciban“ i sportskog igrališta na Bardakčijama
Ukoliko se nastave povoljne vremenske prilike radovi na izgradnji novog „ciciban“ igrališta i uređenju sportske plohe u Ulici Zaima Šarca trebali bi biti okončani do kraja ove sedmice.
24.10.2019.
Za učenike Osnovne škole „Hasan Kikić“ odigrana predstava „Lakonoga u začaranoj šumi“
U prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ jučer je za učenike ove škole odigrana predstava ''Lakonoga u začaranoj šumi''.
23.10.2019.
Započela sanacija proloma tla u Velikom parku
Pod stručnim nadzorom Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, radnici odabrane građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na sanaciji proloma tla koji se krajem prošle godine pojavio u Velikom parku.
23.10.2019.
Otvoren Sarajevski festival turizma
Danas je u Centru Skenderija, uz učešće više od 70 izlagača iz nekoliko zemalja, svečano otvoren 41. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze, čiji je cilj promocija bogate turističke ponude Bosne i Hercegovine.
23.10.2019.
Građani se Inspektoratu Općine Centar mogu obratiti i putem Vibera
Općina Centar Sarajevo, sa namjerom da poboljša komunikaciju sa građanima, ali i još efikasnije djeluje na terenu, uvela je Viber broj 061 936 742, putem kojeg će Inspektoratu ove lokalne zajednice građani moći slati poruke i fotografije sa terena.