Vijesti

18.05.2020.
Uskoro završetak obnove pješačke staze u Ulici Mula Mustafe Bašeskije
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na obnovi pješačke staze na dijelu Ulice Mula Mustafe Bašeskije, dio koji administrativno pripada Općini Centar između ulica Gajev trg i Kaptol.
15.05.2020.
Završeni radovi na sanaciji prvog dijela Kranjčevićeve ulice
Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Grakop“ su uspjeli postaviti završni sloj asfalta na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića.
15.05.2020.
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA
Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Općine Centar licima koja obavljaju obrtničke djelatnosti
U okviru mjera koje provodi Općina Centar na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalasnu budžeta obezbijeđeno je 300.000 maraka za podršku obrtnicima.
15.05.2020.
Obilježena godišnjica formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“
U organizaciji Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ danas je počelo obilježavanje 28. godišnjice od formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“.
15.05.2020.
NAGRADNI KONKURS ZA NAJBOLJU VIDEO PRIČU
„Moja porodica u izolaciji“
Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar i „Porodično savjetovalište“ Kantona Sarajevo pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i u saradnji sa IuteCredit Sarajevo i Violeta d.o.o. organiziraju konkurs na temu „Moja porodica u izolaciji“, a povodom obilježavanja 15. maja, Međunarodnog dana porodice.
15.05.2020.
Teniski tereni na Koševu ponovo u funkciji
Budući da je epidemiološka slika u našoj zemlji sve povoljnija, Federalni štab civilne zaštite počeo je sa ublažavanjem mjera zabrane, a jučer je stupila na snagu i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces.
14.05.2020.
Završeni radovi na obnovi saobraćajnice u Ulici Patriotske lige
Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su uspjeli završiti radove druge faze obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige, od trolejbuske okretaljke kod Pionirske doline do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.
14.05.2020.
Općina Centar raspisala javni poziv
Novčana pomoć osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom
Sa namjerom da pomogne stanovnicima koji su u vrijeme nesreće uzrokovane koronavirusom dobili prekid ugovora o radu Općina Centar je izdvojila u budžetu novčana sredstva za jednokratne novčane pomoći. Pored niza mjera koje je poduzela u prethodnom periodu, Općina na ovaj način pokušava pomoći još jednoj od ugroženih kategorija stanovništva u nadi da će u što kraćem vremenskom periodu ponovno zasnovati radni odnos.
14.05.2020.
Nastavak modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa ministrom kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenanom Alikadićem sa kojim je razgovarao o nastavku projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“, ali i o drugim projektima iz oblasti kulture i sporta.
13.05.2020.
Vlada Kantona Sarajevo sa općinama u zajedničkoj borbi za spašavanje radnih mjesta
U organizaciji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo danas je u velikoj sali Općine Centar održan sastanak u čijem radu su, osim predstavnika Vlade KS, učestvovali i načelnici i predstavnici devet općina Kantona.
13.05.2020.
Završeni radovi na sanaciji i drugog dijela Ulice Koševo
Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ okončali su radove na sanaciji drugog dijela Ulice Koševo od Ulice Sutjeska do Ulice maršala Tita u dužini od 330 metara.
13.05.2020.
Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar
Polovinom naredne sedmice planiran je početak radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar, odnosno na dionici saobraćajnice koja povezuje ulice Soukbunar i Porodice Foht.
13.05.2020.
Planira se realizacija projekta „Fitness ljeto 2020“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu, 13. maja 2020. godine održao sastanak sa Lejlom Šebić i Marijanom Podrug-Arapović iz Udruženja građana „Klub sporta Fit & Fun“.
12.05.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta zgrada za smještaj interno raseljenih i osoba iz ruševnih objekata
U utorak, 12. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima obišao gradilište na Šipu gdje su u toku završni radovi na izgradnji zgrade u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar, te gradilište gdje su u toku radovi na izgradnji zgrade kolektivnog stanovanja za 24 interno raseljene i socijalno ugrožene porodice s područja općine Centar.
12.05.2020.
Općina Centar dodijelila plastenike za 17 domaćinstva
U utorak, 12. maja 2020. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Nahorevo“ načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa poljoprivrednicima sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika površine 50 kvadratnih metara sa pratećom opremom.
12.05.2020.
Podrška Općine Centar privrednim subjektima i malim zanatima
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je danas održao sastanak sa privrednikom Rasimom Bajrovićem, vlasnikom Europa grupacije i direktorom hotela Evropa i Holiday.
12.05.2020.
Održana 9. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 64 miliona maraka
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u ponedjeljak 11. maja 2020. godine 9. vanrednu sjednicu.
11.05.2020.
Obilazak gradilišta zgrada za smještaj interno raseljenih i osoba iz ruševnih objekata
U utorak, 12. maja 2020. godine u 11.30 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa saradnicima obići lokacije gdje je u toku izgradnja zgrada za smještaj interno raseljenih osoba i osoba iz ruševnih objekata na području općine Centar.
11.05.2020.
Pravosnažno rješenje o uklanjanju objekta na Prvoj transverzali u Ulici Halida Kajtaza 2 i 4
Ministarstvo saobraćaja-Direkcija za puteve KS dostavila je Općini Centar Izjavu kojom se odriče prava na žalbu na Rješenje kojim se Kantonu odobrava uklanjanje građevine-stambenog objekta sa dvije stambene jedinice u Ulici Halida Kajtaza 2 i 4, a da bi „mogli što hitnije krenuti u realizaciju rušenja navedenog objekta".
11.05.2020.
Načelnik Ajnadžić uručio urbanističku saglasnost za izgradnju džamije na Kromolju
U prostorijama Općine Centar, u ponedjeljak, 11. maja 2020. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić uručio je urbanističku saglasnost za izgradnju džamije na Kromolju predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo i dekanu Šumarskog fakulteta u Sarajevu Mirzi Dautbašiću.