Vijesti

11.05.2020.
Na spoju ulica Jukićeva i braće Begić uklonjen bespravno dograđeni objekat
Općina Centar Sarajevo je u protekle tri godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje i zauzimanja javnih površina općenito.
08.05.2020.
Ajnadžić i Karačić čestitali Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom
Povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitku uz poruku da se na taj dan slavi dan pobjede civilizacije.
08.05.2020.
Općina izdala rješenje za uklanjanje još jednog objekta na trasi Prve transverzale
S obzirom na interes medija u vezi sa aktivnostima Općine na realizaciji projekta izgradnje Prve transverzale, kao najvažnijeg i najznačajnijeg infrastrukturnog projekta u Kantonu Sarajevo Općina Centar redovno u kontinuitetu putem saopštenja za javnost koje dostavlja svim medijima i općinske web stranice informiše javnost o aktuelnim odlukama nadležnih općinskih organa i službi.
08.05.2020.
Odluka o usvajanju i Odluka o provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park „Betanija“ upućena na javni uvid i javnu raspravu
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 8. vanrednoj sjednici održanoj 29. aprila 2020. godine godine donijelo Odluku o usvajanju i Odluku o provođenju Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park „Betanija“ - Nacrt Plana.
08.05.2020.
Izmjene i dopune RP „Koševo“ - za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na vlasničkoj parceli upućene na javni uvid i javnu raspravu
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 46. redovnoj sjednici održanoj 28. novembra 2019. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Koševo“ - za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na vlasničkoj parceli k.č. 1664/1 KO Sarajevo V.
08.05.2020.
Ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama
U petak, 8. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžadom Ajnadžić je zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč ozvaničio završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama.
08.05.2020.
Povodom Dana mladih općine Centar zasađena ukrasna jabuka
U parku ispred Općine Centa u petak, 8. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić, njenim zamjenicima Mustafom Mulićem i Sulejmanom Haljevcem, te članovima Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih zasadio mladicu ukrasne jabuke.
07.05.2020.
Sve javne nabavke Općina Centar provodi u skladu sa zakonom
Imajući u vidu niz medijskih napisa u vezi sa provođenjem tenderskih procedura za izbor dobavljača radova, roba i usluga, a posebno zbog više izrečenih neistina o provedenim nabavkama od strane Općine Centar kao ugovornog organa, u interesu javnosti pod punom odgovornošću ističemo da je Općina Centar putem nadležnih službi sve postupke javne nabavke provela u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i Saopštenjem Agencije za javne nabavke BiH.
07.05.2020.
Ajnadžić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici
Romi iz cijelog svijeta jučer su proslavili svoj praznik Đurđevdan (Ederlezi), kojim obilježavaju dolazak proljeća u čiju čast se svečano oblače, stavljaju nakit, pjevaju romske pjesme... Tako je bilo i u sarajevskoj Ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici gdje se lokalno stanovništvo od ranih jutarnjih sati pripremalo da obilježi ovaj romski praznik.
07.05.2020.
Ozvaničen završetak radova na izgradnji objekta obdaništa „Razigrani dani“
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 7. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić, ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anisom Krivićem i v.d. direktoricom JU „Djeca Sarajeva“ Amelom Buljubašić ozvaničio završetak radova na izgradnji objekta u Ulici Patriotske lige u kojem će biti smješteni obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje.
07.05.2020.
Defile oldtimera povodom Dana Općine
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 7. maja 2020. godine predstavnici Udruženja Old Timer klub Sarajevo održali su defile oldtimera kojem su se pridružili i bajkeri sa područja ove lokalne zajednice.
07.05.2020.
Od petka u funkciji i druga linija kosog lifta na Ciglanama
U petak, 8. maja 2020. godine u 11 sati predstavnici Općine Centar Sarajevo, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će ozvaničiti završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama.
06.05.2020.
Ajnadžić i Karačić čestitali Đurđevdan
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić svim Romima čestitaju veliki praznik Đurđevdan/Ederlezi, kojim ispraćaju zimu i dočekuju proljeće.
06.05.2020.
Javni poziv subjektima planiranja i svim drugim zainteresiranim licima
IZRADA REGULACIONOG PLANA „PODGAJ-TEKIJA“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 51. redovnoj sjednici, održanoj 27. februara 2020. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana „Podgaj-Tekija“.
06.05.2020.
IZRADA URBANISTIČKOG PROJEKTA „RADIĆEVA-PASAŽ“
Javni poziv subjektima planiranja i svim drugim zainteresiranim licima
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 8. vanrednoj sjednici, održanoj 29. aprila 2020. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi Urbanističkog projekta „Radićeva-Pasaž“.
06.05.2020.
Otkriven spomenik maloljetnim borcima u novouređenom „Parku svjetlosti“
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u srijedu 6. maja 2020 godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić, te Vlade Kantona Sarajevo i boračkih udruženja sa područja općine Centar ozvaničio je završetak radova na uređenju novoformiranog Parka svjetlosti u Ulici Koševo na mjestu gdje je ranije bio parking prostor.
06.05.2020.
Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić posjetio Opću bolnicu „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ i direktoru Zlatku Kraviću uručio ključeve sanitetskog kombi vozila koje je Općina Centar nabavila za potrebe Opće bolnice s ciljem provođenja mjera na spriječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.
06.05.2020.
Završeni radovi na izgradnji objekta obdaništa „Razigrani dani“
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar u četvrtak, 7. maja 2020. godine u 11 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa saradnicima, predstavnicima Općinskog vijeća Centar i Kantona Sarajevo ozvaničiti završetak radova na izgradnji objekta u Ulici Patriotske lige u kojem će biti smješteni obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje.
05.05.2020.
Na mjestu deponije na Soukbunaru izgrađeno sportsko igralište
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u utorak 5. maja 2020 godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić ozvaničio je završetak radova na izgradnji sportske plohe na lokalitetu starog rezervoara u Ulici Soukbunaru između brojeva 195 i 197, te je predao na upotrebu stanovnicima sa područja Soukbunara.
05.05.2020.
Položeno cvijeće i odata počast ubijenim borcima Odreda „Soukbunar“
Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, te minutom šutnje delegacije Općine Centar i boračkih udruženja su se u utorak, 5. maja 2020. godine kod spomen-obilježja „Debelo brdo“ u Trebevićkoj ulici prisjetili i odali počast ubijenim braniteljima Odreda teritorijalne odbrane „Soukbunar“ čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.