PETI DAN KAMPA “KOŠARKA BEZ GRANICA”

Načelnik Mandić posjetio mlade košarkaše na Bjelašnici

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević posjetili su dječake i djevojčice na košarkaškom kampu „Košarka bez granica“, koji se održava na Bjelašnici.

Naime, učesnici kampa svih uzrasta već pet dana borave na našoj planinskoj ljepotici sa samo jednim ciljem, a to je bavljenje košarkom. Program kampa prilagođen je upravo njima, njihovim uzrastima i mogućnostima. Cilj kampa jeste izgradnja  samostalnosti, ali i učešće na  izletima, igrama i takmičenjima.

 

U svom obraćanju prisutnima načelnik Mandić je ponovo istakao koliko je važno dobro obrazovanje i bavljenje sportom u životu mladog čovjeka.

-Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica podržava projekte za mlade. Najljepši dio posla za mene je druženje i podrška vama mladima jer vi ste budućnost naše zemlje. Ovakvi kampovi korisni su za vas, jer osim druženja i sticanja novih poznanstava, siguran sam da ćete steći vrijedna znanja i vještine. Želim vam puno uspjeha u životu, a budite sigurni da ćete u nama imati iskrenog prijatelja i partnera, poručio je Mandić.

 

-Načelnik Mandić je svojim dolaskom još jednom pokazao privrženost mladim ljudima i projektima koji afirmišu pozitivne vrijednosti za mlade ljude. Našim malim sportašima i trenerima poslao je poruku da se stvarni rad i trud uvijek prepoznaju, a svojim toplim pristupom djeci, zajedničkim fotografijama i srdačnim riječima i pozdravima, zaista je napravio trenutke za pamćenje, te istovremeno nam dajući podstrek da u trenutnim projektima koje realiziramo uz podršku Općine Centar, kao i u svim budućim, budemo još bolji“, izjavio je trener košarkaškog kluba BBY Sakoč Admir

 

 

Da podsjetimo, projekat Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.