NAČELNIK MANDIĆ I GRADONAČELNICA KARIĆ POTPISALI SPORAZUM

Općina Centar će finansijski podržati izgradnju i podizanje spomenika bosanskom kralju Tvrtku I Kotromaniću

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o finansijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića.

Općina Centar će u finansijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića učestvovati sa 50.000 maraka.

 

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i historijsku važnost.

 

-Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekat koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u historiji Bosne i Hercegovine, kazao je Mandić.

 

Gradonačelnica Karić istakla je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše historije, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

 

-Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresovanost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni, istakla je Karić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti