PROJEKAT „ZELENI KROVOVI SARAJEVA“

Općina sufinansira izgradnju ravnog krova na objektu OŠ „Hasan Kikić“

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
Općina sufinansira izgradnju ravnog krova na objektu OŠ „Hasan Kikić“

Posljednji u nizu primjera je izdvajanje finansijskih sredstava Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ u iznosu od 10.254  maraka za izvođenje radova na ravnom krovu u okviru projekta „Zeleni krovovi Sarajeva – održivi prostor tokom pandemijskih situacija“.

 

Ugovor o donaciji finansijskih sredstava u ime Općine Centar potpisao je načelnik Srđan Mandić, a u ime Osnovne škole „Hasan Kikić“ direktor Almir Pleh.

 

Općina je u prošloj godini izdvojila sredstva u iznosu od 15.184 KM za izradu i montažu sigurnosne ograde i stepeništa za ravni krov na objektu ove škole u okviru navedenog projekta.

 

Načelnik Mandić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti