PROJEKAT „NATURE FOR RECOVERY“

Edukacija za preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma

Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) učestvuje u projektu „Nature for Recovery“.
Edukacija za preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma

 Projekat je namijenjen  malim i srednjim preduzećima, obrtnicima i registrovanim seoskim domaćinstvima koji djeluju u sektoru turizma i pružanja turističkih usluga. Kako bi turistički ponuđači na području općine Centar bolje prezentirali i prodali turističke proizvode biće organizovan trening za mala i srednja preduzeća, obrtnike, registrovana seoska domaćinstva, poljoprivredne proizvođače i udruženja građana.

 

Trening će biti održan 26. i 27. septembra 2022. godine u prostorijama Centra za poduzetništvo Općine Centar Sarajevo (Avde Jabučice 52).

 

Svi zainteresovani mogu se do 23. septembra ove godine prijaviti na sljedeću mail adresu: munevera.hodzic@centar.ba, s referencom: „Skakavac Nature for recovery, otvoreni poziv za korisnike treninga“. U prijavi je potrebno navesti kontakt podatke i opis djelatnosti. Deset odabranih korisnika treninga će dobiti „Zeleni certifikat“, koji će omogućiti turističku promociju korisnika u svijetu kroz web portale, a koji turistima garantuju da korisnik ili pružalac usluga ispunjava uslove propisane certifikatom.

 

Akcenat projekta, kada je riječ o području općine Centar, je na poboljšanju ekonomske aktivnosti na širem području Skakavca, između ostalog, i izgradnjom kapaciteta pružalaca turističkih usluga. Projektne aktivnosti osmišljene su za rješavanje identificiranih problema i poteškoća s kojima se susreću subjekti koji posluju u sektoru turizma, a doprinijeće se i razvoju ekonomske aktivnosti i ublažavanje ekonomskih učinaka uzrokovanih pandemijom COVID-19. Uz povećanje kapaciteta korisnika za pružanje usluga, poboljšaće se vidljivost i položaj na tržištu, uvrštavanje u turističku ponudu.

 

Navedeni projekat je dio „EU4BusinessRecovery“ projekta Evropske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Projekat je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Zajedno ga provode GIZ, Međunarodna organizacija rada (ILO) i UNDP, u periodu od januara 2021. do juna 2023. godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti