CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „RAZIGRANI DANI“

Obilježena druga godišnjica rada

U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena druga godišnjica rada Centra.

 Svečanosti su u ime Općine Centar prisustvovali načelnik Srđan Mandić, pomoćnica Lejla Dizdarević i Amra Hašimbegović-Vučković, vijećnici Hidajet Porić, Lajla Ćosović, Samir Fazlić, Dženan Mulić, Velija Katica,  Mehmed Muharemović i  Lejla Khatab.

 

Načelnik Mandić je izrazio zadovoljstvo što vidi članove ovog Centra u dobrom zdravlju i raspoloženju i poželio im sreću i uspjeh u budućnosti.

 

-Zahvaljujem se prije svega na pozivu. Ovog ljeta smo imali naš festival u Centru, a najveće zvijezde tog festivala ste bili vi i zahvaljujući toj vašoj energiji, zaista je bio užitak doći i družiti se sa vama. Još jednom ste pokazali da ste u svemu iznad nas i ostanite takvi, a mi ćemo učiti od vas. Uvijek nam stavite osmijeh na lice i hvala vam puno na tome. Želim vam svima puno zdravlja i da dočekate još puno rođendana centra i vaših rođendana sa vašim porodicama. Mi smo tu da vas podržimo u svemu što vam treba jer ako je iko zaslužio, onda ste to vi, poručio je načelnik Mandić.

 

Domaćin današnjeg druženja Sanela Feratović iz Udruženja  „Zdravo živi/sretno stari“ koje rukovodi ovim centrom zahvalila se svima što su došli na proslavu drugog rođendana Centra.

 

-Ja se zahvaljujem na prvom mjestu Općini Centar na ukazanom povjerenju, a svakako i svim našim članovima na divnoj i toploj energiji. Od vas svakodnevno učimo lijepe stvari, poručila je Feratović.

 

U okviru Centra za zdravo starenje, pod pokroviteljstvom Općine Centar, djeluju mnogobrojne sekcije i škole namijenjene osobama treće životne dobi: hor, likovna, kreativna radionica, kulinarska, korektivno-preventivna gimnastika, a za članove Centra budu organizovane i razne edukativne radionice i izleti.

 

Današnju svečanost su svojim nastupom uveličali članovi Hora „Ruže“, te učenici i članovi hora iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“, kao i članovi dramske i muzičke sekcije Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“.

 

U okviru obilježavanja godišnjice rada Centra upriličena je prezentacija o dosadašnjim aktivnostima, a na kraju je načelnik Mandić uručio zahvalnice članovima i prijateljima Centra.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti