IZDVOJENO 40.000 KM

Općina Centar finansira rekonstrukciju fiskulturne sale u školi „Hasan Kikić“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je sa direktorom Osnovne škole „Hasan Kikić Almirom Plehom obišao radove na rekonstrukciji fiskulturne sale u ovoj školi.

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

 

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ koja je iz općinskog budžeta dobila donaciju u iznosu od 40.000 maraka za potrebe rekonstrukcije fiskulturne sale.

 

Danas smo ovdje u školi „Hasan Kikić“ koja sa Općinom Centar ima jako dobru saradnju. Općina Centar finansira rekonstrukciju fiskulturne sale koja bi do kraja septembra trebala biti potpuno u funkciji. Prije pola godine kada sam bio u posjeti ovoj školi sala je bila potpuno neuslovna. U skladu sa mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo, poručio je Mandić.

 

Direktor Pleh se u ime roditelja, učenika, uposlenika škole i u lično ime zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na sveukupnoj podršci koju pružaju ovoj školskoj ustanovi.

 

Općina Centar u ovoj godini sufinansirala je i izgradnju ravnog krova na objektu OŠ „Hasan Kikić“ u iznosu od 10.254  maraka u okviru projekta „Zeleni krovovi Sarajeva – održivi prostor tokom pandemijskih situacija“.

 

Unazad pet godina, Općina Centar je za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada u ovoj školi izdvojila 130.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti